Φόρο σκανδάλων πληρώνει ο Καραμανλής

Τώρα ταιριάζει γάντι στην κυβέρνηση η παροιμία που λέει «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος». Ποιος περίμενε ακριβώς έναν χρόνο μετά τη δεύτερη πανηγυρική νίκη της ότι η Ν.Δ. θα βρεθεί αντιμέτωπη με ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ανατροπές που δρομολογούνται από τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλούν η φοροεπιδρομή Αλογοσκούφη και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε μια εβδομάδα έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα και κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών ότι εκείνος θα είναι καλύτερος διαχειριστής της οικονομίας από τον Κώστα Καραμανλή. Η ΑΛΛΑΓΗ σκηνικού έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή στη Ν.Δ. και αυτό γιατί όσα συνέβησαν μέσα σε λίγες ημέρες έχουν καταλάβει εξαπίνης το κυβερνών κόμμα. Οι επιτελείς του Μαξίμου και της Ρηγίλλης είχαν τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσουν και τις νέες μπόρες με τα χαράτσια και τα σκάνδαλα, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο και ο πρόεδρός του βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική αμφισβήτηση. Έτσι αγνόησαν ότι στην πολιτική ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες και σταθερές. Θα πείτε: μα, μια κακή συγκυρία, όπως αυτή, είναι αρκετή για να φέρει την οριστική ανατροπή στους πολιτικούς συσχετισμούς; Προφανώς όχι. Το παιχνίδι όμως από εδώ και πέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τη Ν.Δ. ύστερα από περίπου 5 συνεχή χρόνια πολιτικής κυριαρχίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι η μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση προκαλείται από την άθλια οικονομική κατάσταση των πολιτών, την οποία επιβαρύνει η πολύ κακή λειτουργία της αγοράς. Κορυφαίο παράδειγμα, που σε βγάζει από τα ρούχα σου, η τιμή της βενζίνης. Οι καταναλωτές πέφτουν καθημερινά θύματα μεγάλης ληστείας, καθώς η σημαντική πτώση της τιμής του πετρελαίου έφθασε παντού εκτός από τα ελληνικά βενζινάδικα. Μέσα σε δύο μήνες ένα βαρέλι πετρέλαιο έφθασε από τα 147 ευρώ στα 98 (πτώση 34%), στην Ελλάδα όμως η αμόλυβδη βενζίνη έχει μείωση μόνο 6%! Εάν αυτό δεν είναι φανερή κλοπή των καταναλωτών, τότε τι είναι;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “