Εκτέλεση από Μεϊμαράκη

Βράζει η Ν.Δ. για τον Γιώργο Βουλγαράκη. Οι προτροπές υπουργών, βουλευτών και στελεχών να παραιτηθεί, χθες έγιναν κραυγές καθώς είναι κοινή πεποίθηση ότι κυβέρνηση και κόμμα προχωρούν χωρίς φρένα στον κατήφορο. Τη χαριστική βολή στον υπουργό Ναυτιλίας έδωσε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εκφράζει πάντα τον σκληρό πυρήνα της βάσης του κόμματος. Στο ίδιο κλίμα- με πιο διπλωματικό τρόπο- κινήθηκε και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

O υπουργός Ναυτιλίας πάντως αρνείται να παραιτηθεί και αφήνει να εννοηθεί πως θα το πράξει μόνο εάν του το ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι χθες αργά το βράδυ. Ωστόσο, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε μυστική συνάντηση με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο από την οποία δεν υπήρξε αποτέλεσμα ενώ ο πεθερός του υπουργού, ο δικηγόρος της Μονής Βατοπαιδίου κ. Δ. Πελέκης με παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 προειδοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι όποιος πειράξει τον Βουλγαράκη θα έχει να κάνει μαζί του και απείλησε με αποκαλύψεις- μια απειλή που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε ότι ο δικηγόρος Πελέκης θέλει να στείλει μήνυμα ότι θα αποκαλύψει όλους τους εμπλεκόμενους στα αμαρτωλά οικόπεδα της Μονής.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο πεθερός του Βουλγαράκη απειλεί πως αν κάποιος πειράξει τον γαμπρό του, θα αποκαλύψει όλους τους εμπλεκόμενους στα αμαρτωλά οικόπεδα της Μονής Σφίγγει ο κλοιός
Όσο πάντως και εάν αντιστέκεται ο υπουργός Ναυτιλίας, λέγοντας στους συνομιλητές του ότι κάποιοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα και αυτός δεν πρόκειται να παίξει αυτόν τον ρόλο, ο κλοιός γύρω του έχει σφίξει επικίνδυνα. Υπουργοί και βουλευτές λένε ότι η οργή των ψηφοφόρων είναι πρωτοφανής και ήδη οι επιθέσεις φτάνουν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται να λύσει χωρίς καθυστέρηση τον γόρδιο δεσμό ζητώντας ευθέως την παραίτηση του υπουργού. Μέσα σε αυτήν την αποπνικτική ατμόσφαιρα ήρθαν να προστεθούν και φήμες που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει σχεδόν κατά δύο μονάδες τη Ν.Δ. σε δημοσκοπήσεις που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας. Η πιο σημαντική παρέμβαση της ημέρας πάντως ήταν του υπουργού Άμυνας, ο οποίος έπειτα από μέρες σιωπής στήριξε ανοιχτά τον Πρωθυπουργό στις επιλογές του και άφησε αιχμές εναντίον του κ. Γ. Βουλγαράκη για τον τρόπο ζωής του: «Ο Πρωθυπουργός ζει με λιτό τρόπο και είναι παράδειγμα προς μίμηση. Όπως είπε και ο ίδιος στη ΔΕΘ όμως, στην προσωπική ζωή υπεισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο το οποίο πολλές φορές στεναχωρεί τους πολίτες και αμαυρώνει την εικόνα της κυβέρνησης». Ο υπουργός Άμυνας άφησε νέες αιχμές το βράδυ από το ΜΕGΑ δηλώνοντας: «Εγώ ζω διαφορετικά».

Και κατά Ζαγορίτη- Ρουσόπουλου
Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε με αιχμές για τον κ. Ζαγορίτη για τη στάση του κόμματος αλλά και για τον κ. Ρουσόπουλο, δύο πρόσωπα που συχνά βρίσκονται στο στόχαστρό του, ενώ υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να παραχωρήσει παλιά στρατόπεδα στην περίφημη Μονή Βατοπαιδίου: «Εμείς δίνουμε στρατόπεδα μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγώ είμαι θρησκευόμενος αλλά δεν πάω συχνά στην εκκλησία και έχω πνευματικό», τόνισε με νόημα.

Δεν ήταν μόνο ο υπουργός Άμυνας που έστειλε μήνυμα στον υπουργό Ναυτιλίας. Από νωρίς χθες το πρωί βουλευτές, άλλος από το βήμα της Βουλής και άλλοι από τα ραδιόφωνα, καλούσαν τον κ. Βουλγαράκη να βοηθήσει να μπει ένα τέλος σε αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια που περνά η παράταξή τους. Ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στον «9,84», είπε ότι εάν ο ίδιος ήταν εμπόδιο στην πορεία στης κυβέρνησης, θα είχε υποβάλει την παραίτησή του- το ίδιο έκαναν ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Μανώλης στον Αlpha και ο κ. Β. Μιχαλολιάκος από το βήμα της Βουλής.

«Μεγάλη η ζημιά»
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι όσο χρόνο και να επιχειρήσει να κερδίσει ο κ. Γ. Βουλγαράκης, στο τέλος δεν θα καταφέρει τίποτα. Αντίθετα, κάθε μέρα κάνει όλο και πιο επώδυνη για τον ίδιο την απομάκρυνσή του και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με τον κόσμο της Ν.Δ. Τα ίδια στελέχη επέμεναν ότι το κύμα οργής που έχει ξεσηκωθεί εναντίον του θα τον αναγκάσει να αλλάξει στάση, ενώ εκτιμούσαν ότι και ο Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί από τις συνθήκες να του διαμηνύσει ξεκάθαρα ότι πρέπει να διευκολύνει την κυβέρνηση. «Ο Γιώργος Βουλγαράκης προφανώς ελπίζει πως κάποια στιγμή ο θόρυβος θα κοπάσει καθώς νέα γεγονότα θα επισκιάσουν τα δικά του ζητήματα», λέει κορυφαίο στέλεχος και προσθέτει: «Αυτό πράγματι συμβαίνει συχνά στην πολιτική, όμως εδώ βλέπουμε ότι κάθε μέρα βγαίνει ένα νέο συμβόλαιο με την υπογραφή της συζύγου του ή ένα ακίνητο που έχει αγοράσει η οικογένειά του. Η ζημιά είναι μεγάλη και για τον ίδιο και για όλους μας και κάπου πρέπει να μπει μια τελεία».

Μήνυση για την υπόθεση Παυλίδη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε χθες μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου καθώς υποστηρίζει ότι «οι ανωτέρω διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που αλλοιώνει το πολίτευμα επειδή στέρησαν ή παρακώλυσαν τη Βουλή από να αποφανθεί αυτή, ως μόνη αρμοδία, αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη κατά Υπουργού». Η μήνυση αφορά την παρακώλυση και ματαίωση της απ΄ ευθείας διαβίβασης της υπόθεσης του πρώην Υπουργού Α. Παυλίδη στη Βουλή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “