Φορολογικό τσουνάμι

Η κυβέρνηση δεν εξέπληξε κανέναν. Επέβαλε κεφαλικό φόρο 1.050 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σε πλούσιους και φτωχούς, συνεπείς και φοροφυγάδες.

Για μια ακόμη φορά η πλήρης ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να εντοπίσουν τους φοροκλέφτες που διάγουν πολυτελή βίο και δηλώνουν εισόδημα 10.000 ευρώ τον χρόνο οδηγεί σε φορολογικό τσουνάμι επί δικαίους και αδίκους. Η φοροεπιδρομή περιλαμβάνει ακόμη μια σειρά άλλων σκληρών μέτρων σε μια απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τις μαύρες τρύπες, όπως η αύξηση των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου κατά 20% Έτσι ο κ. Αλογοσκούφης τιμωρεί ξανά τους συνεπείς ενώ περιμένει να αυξήσει τα έσοδά του από εκείνους που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για «ομολογία πλήρους αποτυχίας» της οικονομικής πολιτικής αλλά οι γνωρίζοντες λένε ότι τα πιο επώδυνα μέτρα είναι αυτά που έπονται…

ΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ φόροι και τα τα χαράτσια Αλογοσκούφη επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πολύ κακό κλίμα που υπάρχει στη Ν.Δ. με τους αντάρτες αλλά και επώνυμα κεντρικά στελέχη του κόμματος να έχουν βγει στο κλαρί πριν ακόμη φύγει ο Αύγουστος. Κορυφαίο παράδειγμα η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Μπενάκη, η οποία για πρώτη φορά επέκρινε την κυβέρνηση, μίλησε για έλλειψη συντονισμού και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ενώ ο κ. Γ. Σουφλιάς με τον γνωστό του τρόπο πήρε αποστάσεις από τα νέα φορολογικά μέτρα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Οι διαφωνίες τις προσεχείς ημέρες θα κλιμακωθούν και ο κ. Ελ. Ζαγορίτης μεταβαίνει σήμερα στο Μαξίμου για να πάρει οδηγίες για τον τρόπο αντίδρασης του κόμματος. ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, τα Σκόπια συνεχίζουν τις προκλήσεις τους- χτες το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε υπέρ της διεκδίκησης των περιουσιών των λεγόμενων Αιγαιατών Μακεδόνων από την Ελλάδα- ενώ η αμερικανική πλευρά διαψεύδει ότι έχει πρόταση για το θέμα της ονομασίας την οποία θα παρουσιάσει η κ. Ράις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “