Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Δεν πρόλαβαν να βγουν τα κυβερνητικά στελέχη από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου – το οποίο υποτίθεται ότι συνεδρίασε για να λυθούν παρεξηγήσεις – και οι προσωπικές βεντέτες συνεχίστηκαν με αιχμές, διαρροές και αντιφατικές ερμηνείες για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους υπουργούς να μη συμμετέχουν στις συζητήσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί αυτό είναι δική του δουλειά. E, μόλις οι υπουργοί βγήκαν από το κατώφλι τα κινητά πήραν «φωτιά» καθώς άλλοι έλεγαν ότι ο Πρωθυπουργός επέκρινε τον κ. Γ. Σουφλιά και άλλοι τον κ. N. Κακλαμάνη, επειδή εκείνοι έχουν πει δημοσίως αυτά που όλοι στη N.Δ. λένε κατ’ ιδίαν: ότι δηλαδή ο ανασχηματισμός είναι αναγκαίος.

KATA τα άλλα ο Πρωθυπουργός δεν άστραψε και βρόντηξε όπως πολλοί ανέμεναν – αντίθετα, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και μάλλον απολογητικά για τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνησή του. Έτσι οι υπουργοί έχουν πλέον την ευκαιρία να μαλώνουν ανενόχλητοι για το… αν πρέπει ή όχι οι πολίτες να δηλώνουν στο E9 τούς παράνομους ημιυπαίθριους χώρους που αποτελούν μάστιγα στην οικοδόμηση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο κ. Αδάμ Ρεγκούζας καλεί τους πολίτες να δηλώσουν την παρανομία κόντρα στα όσα υποστηρίζουν το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

ΠΑΝΤΩΣ η χώρα αύριο θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που θα οργανώσουν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για να γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά. H κινητοποίηση μετά τους άστοχους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει πάρει τον χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. H ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα, οι εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό θα κυριαρχήσουν στην πανεργατική απεργία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραλύσουν οι συγκοινωνίες και θα προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, ΔΕΚΟ, τραπεζών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το απόλυτο αλαλούμ όμως θα γίνει στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι καθηγητές και δάσκαλοι θα απεργήσουν, τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών και πότε τα παιδιά θα γυρίσουν στα σπίτια τους.

ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση εναντίον οπαδών του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα έπειτα από το κύμα βίας που ακολούθησε την ορκωμοσία της νέας ιρακινής κυβέρνησης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “