Eνώ οι νεοκαραμανλικοί συνασπίζονται κατά Mεϊμαράκη

Το κεφάλι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητούν τώρα βουλευτές και στελέχη του λεγόμενου «νεοκαραμανλικού πυρήνα», πυροδοτώντας τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην κυβερνητική παράταξη για το μοίρασμα των ρόλων επιρροής και εξουσίας στο πλευρό του προέδρου.

H «εκτέλεση» του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής έγινε σε δείπνο που οργάνωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού K. Σταϊκούρας σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας. Οι συνδαιτυμόνες του K. Σταϊκούρα δεν περιορίστηκαν μόνο στον B. Μεϊμαράκη, αλλά έβγαλαν στη σέντρα πολλούς υπουργούς και διοικητές οργανισμών.

H ΛΥΣΗ για τους διορισμούς των γαλάζιων παιδιών επιτέλους βρέθηκε. Ίσως δεν ικανοποιήσει απόλυτα τους ψηφοφόρους του κόμματος ο τρόπος πρόσληψης που δρομολογείται – δεν θα έχει την ασφάλεια της νομιμότητας – σε κάθε περίπτωση όμως θα ικανοποιηθεί μεγάλο τμήμα της κομματικής βάσης. Ποια είναι αυτή η λύση; Οι διορισμοί θα γίνονται μέσω ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες αναλαμβάνουν υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όπως για παράδειγμα τη φύλαξη δημοσίων κτιρίων ή τη λειτουργία πληροφορικών συστημάτων.

ΠΑΝΤΩΣ, τα σύννεφα της λαϊκής δυσαρέσκειας πυκνώνουν. Τα ευρήματα και της νέας δημοσκόπησης αποτελούν νέο προειδοποιητικό καμπανάκι για την κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με τους πολίτες εμφανίζεται αδύναμη να επιλύει τα προβλήματα του τόπου και κατώτερη των προσδοκιών που καλλιέργησε προεκλογικά.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, λίγες ημέρες πριν αρχίσει η οδύσσεια των 123.000 μαθητών που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας και επανέλαβε τις προεκλογικές του υποσχέσεις για δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα μοιραστούν στα σχολεία. Πάντως από την επίσκεψη αυτή αν μη τι άλλο η M. Γιαννάκου πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένη, διότι ο K. Καραμανλής χαρακτήρισε δημοσίως «σημαντικό» το έργο της. Πριν από ανασχηματισμό, ε, αυτά, όπως και να το κάνουμε, έχουν τη σημασία τους.

KAI ΣΑΝ να μην έφθαναν όλα αυτά, θύελλες που φτάνουν στην πόρτα του Πρωθυπουργού φέρνει η επιστροφή του Αχιλλέα Καραμανλή μέσω Εκλογοδικείου στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ – που καταγγέλλει κλοπή της έδρας του – επιτίθεται προσωπικά στον K. Καραμανλή, λέγοντας ότι «ο εκλογικός νόμος και η σύνθεση των κομμάτων δεν είναι οικογενειακή υπόθεση κανενός».

H ΔΙΚΗ του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν δεν ήταν δίκαιη, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εντείνοντας τις πιέσεις προς την προσανατολισμένη προς την E.E. Άγκυρα για επανάληψη της δίκης. Στάση αναμονής τηρεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από τις δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα γίνουν σεβαστές οι αρχές του κράτους δικαίου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “