Eνώ το Mαξίμου «αδειάζει» την Mπενάκη

Ετοιμάζει η κυβέρνηση το έδαφος για μια νεοφιλελεύθερη «καταιγίδα» που θα χτυπήσει μισθούς, κοινωνικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας – απόντος του Πρωθυπουργού – δήλωσε ότι η έκθεση με την αυστηρή… θατσερική συνταγή που παρουσίασε χθες το ΚΕΠΕ, δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αποτελεί βάση για συζήτηση.

Η ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ωραρίου, η κατάργηση του ορίου απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η άρση μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι μερικά από τα θέματα που πέφτουν στο τραπέζι από την έκθεση του ΚΕΠΕ. Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος με την κλασική συνδικαλιστική μέθοδο. Ρίχνει στο τραπέζι είκοσι θέματα, για να περάσει στο τέλος τα πέντε από αυτά. Μιλάμε όμως για επώδυνες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

EINAI H ΠΡΩΤΗ φορά στην πρόσφατη ιστορία του κοινοβουλευτικού μας βίου που ο Πρωθυπουργός κάνει δημοσίως γνωστή τη μεγάλη δυσαρέσκειά του προς την πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. K. Καραμανλής δεν δίστασε να κάνει γνωστό, μέσω του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι τηλεφώνησε στην κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη για να εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση της Βουλής να δοθούν 3.000 ευρώ στους βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν κατά τις εκλογές του Μαρτίου 2004. Μία απόφαση που θεωρήθηκε πρόκληση για τους ανέργους, αλλά και για όλους όσοι ζουν στα όρια της φτώχειας. Βέβαια, και σε αυτό όπως και σε πολλά άλλα ισχύει ότι είναι προτιμότερο να προλαβαίνει κανείς τις γκάφες παρά να εξοργίζεται με αυτές.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά κατέθεσε ανοιχτά τις δικές της θέσεις για όλα τα μείζονα πολιτικά θέματα αυτής της περιόδου. Θέσεις γεμάτες αιχμές με πολλούς αποδέκτες, καθώς καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειμμα πολιτικής ταυτότητας και στρατηγικής.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον Πατριάρχη Ειρηναίο φαίνεται πως τέλειωσαν τα ψέματα και τα κάθε μορφής «παζαρέματα», στα οποία έχει καταφύγει για να εξασφαλίσει το μέλλον χωρίς δικαστικές περιπέτειες. Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησαν την παραίτησή του, «για το καλό της Ορθοδοξίας», και του διεμήνυσαν ότι δεν προτίθενται να εξετάσουν αν είναι ένοχος ή αθώος.

META THN AIMATHPH καταστολή της εξέγερσης της Παρασκευής, οι κάτοικοι του Αντιζάν, στο Ανατολικό Ουζμπεκιστάν, καθάριζαν τους δρόμους από το αίμα και τα συντρίμμια. H πόλη παραμένει περικυκλωμένη από σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ στρατιώτες και άρματα μάχης περιπολούν στους δρόμους της.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “