Eνώ τώρα χαρακτηρίζεται «ακριβή» η εθελουσία

Όλοι θυμούνται τους πύρινους λόγους των στελεχών της N.Δ. εναντίον του τζόγου, ενώ ο ίδιος ο κ. K. Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ είχε δηλώσει ότι δεν γίνεται να συμμετάσχουν οι ελληνικές ομάδες στο Στοίχημα.

Τώρα ο κ. Καραμανλής κάνοντας την ανάγκη… φιλοτιμία λόγω του ελλειμματικού κρατικού κορβανά οδηγεί την κυβέρνηση να ποντάρει στον τζόγο. Επιτρέπει να επεκταθεί το Στοίχημα και στις ελληνικές ομάδες ώστε ο ΟΠΑΠ να είναι πιο ελκυστικός προς πώληση στους ξένους επενδυτές.

THN ΙΔΙΑ στιγμή οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς σε κυβέρνηση αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση. Τώρα, η ίδια η διοίκηση του Οργανισμού χαρακτηρίζει «ακριβό» το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που η ίδια αποφάσισε να εφαρμόσει για τους 6.000 υπαλλήλους, επιμένει ωστόσο ότι αυτή η λύση είναι μονόδρομος.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου για πρώτη φορά άστραψε και βρόντηξε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όταν δέχθηκε επικρίσεις από τον κ. Γ. Παναγιωτακόπουλο ότι άργησε να αντιδράσει. «Βαρέθηκα να ακούω ότι δεν έχουμε στρατηγική και ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε…» είπε με πολύ έντονο ύφος και λίγο αργότερα κατήγγειλε τη συμφωνία του ΟΤΕ λέγοντας ότι αποτελεί «πρόκληση για την κοινωνία και είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη». Μεγάλες είναι οι εντάσεις και στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος ζητεί τη διαγραφή όσων συνδικαλιστικών στελεχών συναίνεσαν σ’ αυτή τη συμφωνία.

ENA AKOMH ναυάγιο για την κυβέρνηση ήρθε χθες στο μέτωπο της Παιδείας. Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τον πολυδιαφημιζόμενο «διάλογο για την Παιδεία», καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως προσχηματική. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η απεργία των πανεπιστημιακών είναι πλέον πολύ κοντά ύστερα από την αποτυχία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης στον τρόπο αξιολόγησης καθηγητών και Πανεπιστημίων.

ΠΑΝΤΩΣ, οι εξετάσεις για τα AEI και TEI, με εξαίρεση ένα τυπογραφικό λάθος σε απόσπασμα κειμένου του Λίνου Πολίτη, διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα και αυτό αποτελεί καλό νέο. Μακάρι να πάνε τα πράγματα το ίδιο καλά μέχρι τέλους.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του καγκελάριου Σρέντερ στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, η Άγκελα Μέρκελ έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην πολυάνθρωπη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, λόγω της έντονης αντίθεσής της στην ένταξη της Τουρκίας στην E.E.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “