Ο αντι-Τσίπρας της διπλανής πόρτας

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε θέση αυτή την ώρα να προβλέψει το πρώτο κόμμα των εκλογών και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο λέει παραμύθια. Οι δημοσκόποι μετά το βατερλό στο δημοψήφισμα σηκώνουν τα χέρια ψηλά και μιλούν για ντέρμπι.

Όλοι όμως γνωρίζουν τον πρωταγωνιστή αυτής της αναμέτρησης. Αυτόν που τραβάει τους προβολείς. Είναι χωρίς αμφιβολία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο άνθρωπος που δεν γεννήθηκε για να γίνει βασιλιάς. Όλοι τον ήθελαν υπαρχηγό και νεροκουβαλητή.

Ξαφνικά, σε δύο μήνες κατάφερε την έκπληξη. Έβγαλε το κόμμα του από το βαθύ τούνελ στο ξέφωτο, το επανένωσε και το τοποθέτησε ξανά στο κατώφλι της σοβαρής διεκδίκησης της εξουσίας. Είμαι σίγουρος πως όταν του παρέδιδαν την καρέκλα οι βαρόνοι, πράγματι τον χρησιμοποιούσαν για «αυτοφωράκια». Να χρεωθεί την ήττα και να φύγει χωρίς να κλάψει κανείς.

Δεν είχαν ούτε κατά διάνοια φανταστεί την εξέλιξη με τις ανατροπές της. Διαφορετικά δεν θα του είχαν επιτρέψει να ζήσει αυτά τα μεγαλεία. Τώρα, είτε χάσει είτε κερδίσει τις εκλογές, είναι νικητής στη συνείδηση των τρομαγμένων μέχρι τον Ιούλιο ψηφοφόρων του ,που έβλεπαν την δεξιά μέρα τη μέρα να ακολουθεί το δρόμο της εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, θα καθίσει στην καρέκλα για όσο χρόνο επιλέξει ο ίδιος. Το «μεταβατικός» έφυγε από το τραπέζι. Ο αντι-Τσίπρας που αναζητούσαν στην Ν.Δ δεν ήταν τελικά πορφυρογέννητος, αλλά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015.