Kαι κακά μαντάτα για τους υποψηφίους στη Φυσική

Οι πανηγυρισμοί αξιωματούχων της κυβέρνησης περί του επικοινωνιακού θριάμβου που κατήγαγαν στη Βουλή κράτησε μόνο μία μέρα. Από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα.

Οι κορυφαίοι υπουργοί, με πρώτο τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, θα κληθούν να απολογηθούν στο Κοινοβούλιο για τις γκάφες, τις παραλείψεις, τους διορισμούς από το παράθυρο, τις κακές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αποτυχίες στα εθνικά θέματα. Και μάλιστα σε μια στιγμή που η Κομισιόν προειδοποιεί – για δεύτερη φορά μετά τον βασικό μέτοχο – την κυβέρνηση να κινηθεί σύννομα με το κοινοτικό δίκαιο στη ρύθμιση που δρομολογεί για την Εμπορική Τράπεζα. Μια ρύθμιση που χαρακτηρίζεται από την ΟΤΟΕ συνταγματικό πραξικόπημα. Για το θέμα έχει εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς διαφωνίες και ο αρμόδιος υφυπουργός Απασχόλησης κ. Αγγελόπουλος.

ΠΑΝΤΩΣ για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση θα αναζητήσει σωσίβιο στο παρελθόν. Οι υπουργοί ετοιμάζουν φακέλους με πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για να παίξουν με τη γνωστή σκανδαλολογία. Όσο για τον κ. Γ. Παπανδρέου, που βρέθηκε σε δύσκολη θέση με τα σενάρια για διαρροές από το περιβάλλον του τής πρωτοβουλίας του στη Βουλή, χθες έκλεισε το θέμα λέγοντας ότι αρνείται την πολιτική του κουτσομπολιού.

TA KAKA μαντάτα για τους υποψηφίους της Θετικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής συνεχίστηκαν χθες. Από τα πρώτα γραπτά που βαθμολογήθηκαν προκύπτει ότι 9 στους 10 μαθητές πέφτουν κάτω από τη βάση και η μπάλα παίρνει και τους αριστούχους. Σε δεινή θέση είναι οι βαθμολογητές που ζητούν διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων για το πώς θα βαθμολογήσουν. Θα πείτε, μπόρα είναι και θα περάσει, όμως θ’ αφήσει έξω από τις Σχολές προτίμησης καλά προετοιμασμένους μαθητές που είχαν δικαίωμα στην επιτυχία.

KAI ΜΕΣΑ σε όλα αυτά, νέο μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στις διωκτικές αρχές η προκήρυξη – μανιφέστο του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία η οργάνωση ανέλαβε τα χτυπήματα στο υπουργείο Απασχόλησης και στο λεωφορείο των MAT στο Ρουφ. H οργάνωση – φάντασμα επιχειρηματολογεί « υπέρ αδυνάτων» και απειλεί με «νέο κύκλο δράσης».

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, τα χαμόγελα περίσσευαν χθες… Περισσότερο συγκρατημένος ο Μπόνο – ο τραγουδιστής των U2 – εμφανίστηκε στο πλευρό του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, συμμετέχοντας ενεργά πάντως στο σήμα της νίκης… H εκστρατεία του άλλωστε, κατά της φτώχειας, προϋποθέτει αισιοδοξία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “