Eνώ τα χαστούκια από την Kομισιόν έρχονται το ένα μετά το άλλο

Οι μόνοι κερδισμένοι – μέχρι τώρα τουλάχιστον – από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες.

Ο ΣΕΒ σταμάτησε την γκρίνια των περασμένων μηνών και κάνει… πάρτι: στηρίζει με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου, χαρακτηρίζει «προνομιούχους» τους τραπεζοϋπαλλήλους και ετοιμάζεται για νέες αξιώσεις, διότι η όρεξη έχει ανοίξει. Στο πάρτι συμμετέχουν και οι άλλοι μεγάλοι κερδισμένοι των ημερών, οι τραπεζίτες, οι οποίοι βλέπουν τις μετοχές να κάνουν ράλι μετά τις εξαγγελίες για ρύθμιση του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

TA ΚΕΡΔΗ και πάρτι είναι βεβαίως μόνο για τους λίγους και ισχυρούς. Οι πολλοί, που είναι οι εργαζόμενοι, βρίσκονται σε πρωτοφανή ανασφάλεια και δικαίως, καθώς οι μαθητευόμενοι μάγοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πέφτουν από… κάβο σε ξέρα. Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «TA NEA», η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό στις τράπεζες βάζει φέσι ύψους 8,5 δισ. ευρώ στο πολύπαθο IKA, ενώ τράπεζες θα κερδίσουν 5 δισ. ευρώ!

ΕΤΣΙ, οι αντιδράσεις των εργαζομένων στις τράπεζες συνεχίζονται, ενώ από σήμερα μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

TO ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα πλήξουμε, καθώς φαίνεται ότι το πάθημα του βασικού μετόχου δεν έχει γίνει μάθημα σε κανένα κυβερνητικό στέλεχος και τα χαστούκια από την Κομισιόν θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Μετά το Ασφαλιστικό των τραπεζών σειρά πήρε και ο ΟΤΕ. H πολυσυζητημένη συμφωνία Βουρλούμη – συνδικαλιστών κινδυνεύει με ναυάγιο, καθώς οι Βρυξέλλες δεν επιτρέπουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά.

ΠΑΝΤΩΣ, παρά τη μεγάλη αισιοδοξία της κυβέρνησης για τα αποτέλεσματα της MRB, αν κανείς μελετήσει τα στοιχεία της δημοσκόπησης διαπιστώνει ότι τα σημάδια της κυβερνητικής φθοράς είναι ξεκάθαρα και ανησυχητικά για τους 15 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία. Καμπανάκια ωστόσο συνεχίζουν να χτυπούν και για τον κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς επισημαίνεται ότι η αρχηγική εικόνα του θέλει ενίσχυση.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ πριν από την έναρξη, σήμερα, της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της E.E., ένας αντιευρωπαϊστής Δανός σφράγισε χθες στην Κοπεγχάγη ένα συμβολικό φέρετρο που περιείχε το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και ήταν καλυμμένο με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “