Aλλά και από την ομολογία του διοικητή του IKA στη Bουλή

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από την εγκληματική δράση των συμμοριών που δρουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτα στη χώρα μας, όπως παραδέχεται και η ΕΛ.ΑΣ. στην ετήσια έκθεσή της.

Οι σκληρές εγκληματικές ομάδες Ελλήνων, Αλβανών, Ουκρανών και Κινέζων έχουν φτάσει τις 178 σημειώνοντας μία εντυπωσιακή αύξηση από το 2003. Οι συμμορίες αυτές μοιράζουν την «πίτα» αναλαμβάνοντας η κάθε μία διαφορετικό τομέα δράσης, ενώ φθάνουν ακόμη και να υποβάλλουν σε βασανιστήρια τα θύματά τους, χωρίς να κάνουν εξαίρεση σε ανήλικα παιδιά που πέφτουν στα χέρια τους. H κυριότερη πηγή, πάντως, των εσόδων τους είναι η διακίνηση λαθρομεταναστών.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων τώρα, η ομολογία του διοικητή του IKA Γ. Βαρθολομαίου προκάλεσε σοκ χθες στην επιτροπή της Βουλής. Ο διοικητής άφησε έκθετο τον κ. Γ. Αλογοσκούφη καθώς αποκάλυψε ότι οι «δωρεές» της κυβέρνησης προς τους τραπεζίτες θα επιβαρύνουν το πολύπαθο IKA 9 δισ. ευρώ! H παραδοχή αυτή προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα στην κυβέρνηση, καθώς έρχεται μία μέρα μετά την κόντρα Έβερτ – Αλογοσκούφη. O υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ακόμη και χθες ότι το IKA δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί και ότι το Δημόσιο δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ από τη νέα ρύθμιση…

ΑΛΛΑ και στην αγορά τα προβλήματα μεγαλώνουν. Μετά την οικονομική δυσπραγία, τις φοροεπιδρομές, την αύξηση του ΦΠΑ, έρχεται τώρα και το νέο ωράριο για να δώσει τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς – όπως υποστηρίζουν οι έμποροι – είναι αδύνατο να αντέξουν τον σκληρό ανταγωνισμό των μεγάλων καταστημάτων. Τώρα οι μικρομεσαίοι εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στις εκπτώσεις του καλοκαιριού και διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου και όχι νωρίτερα.

ΠΑΝΤΩΣ, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προανήγγειλαν χθες από το βήμα της Βουλής χειρότερες μέρες για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ ο κ. K. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι υποκινεί τις απεργίες. Ο κ. Γ. Παπανδρέου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι οι «απεργίες γίνονται γιατί υπάρχουν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζετε».

ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ τα λόγια του χθες ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ κατά την παράδοση της σκυτάλης της προεδρίας της E.E. στον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Μη σας ξεγελά το «φιλικό» χτύπημα στον ώμο. Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γιούνκερ δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θεωρεί τον Μπλερ προσωπικά υπεύθυνο για το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “