H οικονομία «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης

Νέες θύελλες προκαλεί στην κυβέρνηση ο ποδοσφαιρικός τζόγος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός έσπευσε να ανακοινώσει ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν στο «Πάμε στοίχημα» όλες οι ομάδες, επομένως και ο Ολυμπιακός.

Μία θέση με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνει να συμφωνεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα ασυμβίβαστα καθώς το «Στοίχημα» το διοργανώνει η Ιντραλότ που είναι συμφερόντων του κ. Σ. Κόκκαλη, όπως και ο Ολυμπιακός. Πάμε στοίχημα λοιπόν ότι αυτή η ιστορία θα αναδείξει πολλές κόντρες;

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ωστόσο πρόβλημα της κυβέρνησης, που εξελίσσεται σε «αχίλλειο πτέρνα» για τον Πρωθυπουργό, είναι η οικονομία. Οι πολίτες σε ποσοστό 70% καταψηφίζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως προκύπτει σε δημοσκόπηση της Opinion που παρουσίασε χθες το Mega, παρ’ ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4%. Ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να μετριάσει την μεγάλη αντίδραση των πολιτών, αναζητεί φιλοδωρήματα για να μοιράσει από το βήμα της ΔΕΘ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ AYTA με τις παραιτήσεις στο χέρι κυκλοφορούν οι «κομμένοι» πρώην γενικοί διευθυντές και διευθυντές του Δημοσίου καθώς οι πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών – μέσω νομοσχεδίου – να αποκαταστήσει… άπαξ διά παντός τα «γαλάζια» στελέχη έχει προκαλέσει πανικό στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΛΛΑ KAI ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ οι εντάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος επέκρινε τη M. Δαμανάκη για τα όσα είπε περί αποκρατικοποίησης της Παιδείας. Είναι προφανές ότι ο πρώην υπουργός τα είπε… στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά.

KAI MIA ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ που αφορά σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων. Με νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας καταργείται η λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων – που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε φαρμακευτική αγωγή.

TH ΖΩΗ 147 ανθρώπων στοίχισε η συντριβή ενός Boeing 737 στο Μεντάν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος. Δεκάξι από τους 116 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους ένα μωρό 18 μηνών, επέζησαν σαν από θαύμα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “