Γιώργος και Nτόρα κατά Aλογοσκούφη

Μεγάλες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απόλυτη άρνηση της κυβέρνησης να δώσει το επίδομα θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους, ενώ γνωρίζει ότι το χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κορύφωσε χθες την πίεσή του δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση όφειλε να επιστρέψει σε αυτούς που έχουν ανάγκη ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισπράττει από την υψηλή φορολογία στα καύσιμα». Αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως αν υπάρχει η δυνατότητα, πρέπει να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχει ο κ. Π. Δούκας, ο οποίος «άδειασε» τον υπουργό του κ. Γ. Αλογοσκούφη επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει αύξηση των φορολογικών εσόδων από τα καύσιμα.

ΣΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και το κόμμα προκάλεσε χθες το βράδυ η πληροφορία ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Θ. Κοκκινούλης είπε σε κομματική συγκέντρωση ότι «υπάρχουν κάνα δυο υπουργοί που τα πιάνουν κάτω από το τραπέζι». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγ. Μπασιάκος πάντως έσπευσε να δηλώσει στο Mega ότι η καταγγελία δεν αφορά τον ίδιο.

KAI ΣΑΝ NA MHN ΕΦΘΑΝΑΝ όλα αυτά, σοκ προκαλούν οι προτάσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με εισηγήσεις τους για αύξηση αντικειμενικών αξίων σε 88 περιοχές της Αττικής, οι οποίες φθάνουν μέχρι 265%. Εάν αυτές οι προτάσεις υιοθετηθούν από την πολιτική ηγεσία, το όνειρο πολλών Ελλήνων για απόκτηση στέγης θα παραμείνει όνειρο.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ ο εσωτερικός πόλεμος στην κυβέρνηση για το Πάμε Στοίχημα καλά κρατεί. Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος «άδειασε» χθες με τρόπο απόλυτο τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανό λέγοντας ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα ασυμβίβαστα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει ο Ολυμπιακός, καθώς η ομάδα του Πειραιά είναι συμφερόντων του κ. Σ. Κόκκαλη, όπως και η Ιντραλότ που οργανώνει το Πάμε Στοίχημα.

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ προβάδισμα στην κούρσα για τη διαδοχή του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ μοιάζει να αποκτά ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Ο ντε Βιλπέν, που θεωρείται «πνευματικό τέκνο» του Ζακ Σιράκ, επισκέφθηκε χθες τον Γάλλο πρόεδρο στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται, εξαιτίας «μικρού αγγειακού επεισοδίου» που υπέστη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “