Aλλά και παράθυρο για την Ολυμπιακή

Τελικά η φαντασία του υπουργείου Οικονομίας στα… χαράτσια είναι ανεξάντλητη. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης σχεδιάζει τώρα την επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα.

Σαν να μην έφθανε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η εισαγωγή του ΦΠΑ, το νέο χαράτσι προβλέπει την καθιέρωση ενός νέου ετήσιου φόρου κατοχής. Και αυτός ο φόρος δεν θα επιβαρύνει μόνο τους μεγαλοϊδιοκτήτες, αλλά όλους ανεξαιρέτως. Δηλαδή και αυτούς που κατέχουν δυάρια και τριάρια σε λαϊκές περιοχές.

Ο νέος υπερ-φόρος στα ακίνητα προδιαγράφεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε χθες ο κ. Αλογοσκούφης, στο οποίο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για μεγαλύτερη «ποικιλία συμβάσεων» στην αγορά εργασίας – κάτι που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί να σημαίνει και κατάργηση του βασικού μισθού!

ΤΟ ΑΛΛΟ μεγάλο θέμα των ημερών ωστόσο, είναι η Ολυμπιακή. H κυβέρνηση βιάστηκε να προδιαγράψει με διαρροές εδώ και μέρες – επικαλούμενη τη χθεσινή απόφαση της Κομισιόν – ότι το κλείσιμο της Ολυμπιακής επίκειται. Όμως η χθεσινή απόφαση της Κομισιόν αφήνει παράθυρο για τη σωτηρία της εταιρείας και την πώλησή της σε ιδιώτες… Παράλληλα, το λεγόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων δίνει στην Ελλάδα ένα δίμηνο να διαπραγματευτεί το ύψος του προστίμου που θα κληθεί να πληρώσει η Ολυμπιακή. Μεταξύ των αρμόδιων και αναρμόδιων υπουργών πάντως επικρατεί αλαλούμ όσον αφορά την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του εξαπέλυσε χθες βαριές κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης ότι «υλοποιεί κρυφό και σκανδαλώδες» σχέδιο απαξίωσης της Ολυμπιακής. Επίθεση στην κυβέρνηση ότι έφερε τη φτώχεια στους αγρότες εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου.

KAI ΕΝΩ στην πολιτική ζωή συμβαίνουν όλα αυτά, στην καθημερινότητα των πολιτών όλο και μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα με τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας που απειλεί την υγεία των κατοίκων του μισού τουλάχιστον Λεκανοπεδίου. Σε έκθεση – βόμβα της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής αναφέρεται ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 150 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους σιίτες, έχασαν χθες τη ζωή τους στη Βαγδάτη, σε ένα κύμα συντονισμένων επιθέσεων που αυξάνει τους φόβους μιας γενικευμένης εμφύλιας σύρραξης. Σε μήνυμά του, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, κήρυξε την έναρξη «γενικού πολέμου» κατά των σιιτών στη χώρα, «όπου και αν βρίσκονται». Όσο πλησιάζει η 15η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “