... για να προσελκύσουν επενδυτές

Το θατσερικό μοντέλο της κυβέρνησης Καραμανλή ενισχύεται. Κάθε μέρα που περνά ανακοινώνεται κι ένα νέο μέτρο που προκαλεί σοκ στους εργαζομένους.

Μετά τον ΟΤΕ, το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην ιδιωτικοποίηση κι άλλων επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και για να εξασφαλίσει τη συναίνεση κάποιων εργαζομένων τούς προσφέρει… καρότο – γενναιόδωρα προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Το νέο σκηνικό που έχει στηθεί έχει έναν μόνο στόχο: να μετατρέψει τις ΔΕΚΟ σε… νύφες με προίκα που θα προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές. Από την ιδιωτικοποίηση – όπως φαίνεται – δεν θα γλιτώσει ούτε η ΕΥΔΑΠ, παρ’ ότι το πρόγραμμα της N.Δ. σαφώς αναφέρει ότι θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ζητά τη λήψη ακόμη πιο σκληρών μέτρων, με τις γνωστές συνταγές λιτότητας έως το 2010!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, το θέατρο του παραλόγου δίνει και παίρνει στην υπόθεση Παλαιοκρασσά. Επί δύο ώρες χθες ο Πρωθυπουργός και δύο υπουργοί προσπαθούσαν να πείσουν τον διοικητή της ΔΕΗ ότι θα πρέπει να συνεργάζεται με το Δ.Σ. της εταιρείας και να μην κάνει του… κεφαλιού του. Πάντως ο κ. Παλαιοκρασσάς μετά τη συνάντηση άφηνε να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική στη ΔΕΗ…

KATA TA ΑΛΛΑ στο λιμάνι του Πειραιά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο στον τομέα της ακτοπλοΐας και ο υπουργός Ναυτιλίας δείχνει να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Ο πρώτος εκβιασμός των ακτοπλόων για απελευθέρωση των τιμών στα εισιτήρια πέρασε και τώρα είναι θέμα χρόνου να περάσει και ο δεύτερος και σημαντικότερος, που είναι η κατάργηση της 35ετίας στα πλοία. Όποιος νομίζει λοιπόν ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις «Δημητρούλες» του Αιγαίου, πλανάται.

KAI MIA που ο λόγος για μέτρα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ετοιμάζεται να λειτουργήσει ηλεκτρονικές κάμερες στο Κέντρο της Αθήνας για να ελέγχει με ακρίβεια τις κινήσεις των πολιτών σε διαδηλώσεις ή πολιτικές συγκεντρώσεις. Και επειδή η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το απαγορεύει, η κυβέρνηση προσφεύγει στη Δικαιοσύνη με ένα επιχείρημα που παραπέμπει στην δεκαετία του ’60 ότι «η απαγόρευση βοηθά μόνο τους παράνομους».

KOYBANH διασχίζει μια γέφυρα υπό βροχήν έξω από το Βαραντέρο, ενώ ο κυκλώνας Ρίτα πλησίαζε χθες την Κούβα. Πάνω από 150.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή καταφύγια εν αναμονή του κυκλώνα, καθώς και χιλιάδες τουρίστες από τα ξενοδοχεία του τουριστικού Βαραντέρο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “