Ψυχρολουσία Aλογοσκούφη από Aλμούνια

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Πού να φανταστεί ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης ότι όσα έλεγε προεκλογικά για τη δημιουργική λογιστική του ΠΑΣΟΚ κι όσα έκανε με την απογραφή θα τα ‘βρισκε μπροστά του τόσο γρήγορα.

Χθες – λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού – ο κ. Γ. Αλογοσκούφης υπέστη μια μεγάλη ψυχρολουσία και μάλιστα στην… έδρα του. Τον επισκέφθηκε στην Αθήνα ο αρμόδιος επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια ο οποίος όχι μόνο δεν συμμερίστηκε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση με την ακολουθούμενη πολιτική θα μειώσει δραστικά τα ελλείμματα μέσα στο 2006, αλλά απέρριψε ουσιαστικά την… δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης (τη λεγόμενη τιτλοποίηση), ενώ ζήτησε και πρόσθετα σκληρά μέτρα μέσα στο 2005! Αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός που καταρτίζει η κυβέρνηση είναι στον αέρα.

ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ και συμφωνίες με την κυβέρνηση καταγγέλλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού Φλας, ο οποίος οδηγείται σε «λουκέτο». Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. M. Ανδρουλάκης είπε από το μικρόφωνο του σταθμού στον οποίο εργάστηκε επί σειρά ετών ότι η εργοδοσία «παραδίδει τον σταθμό στη Δεξιά, διότι την ενοχλούσε την κυβέρνηση η αντιπολιτευτική του φωνή. Το θέμα πάντως θα έχει συνέχεια διότι ο ιδιοκτήτης κ. Σ. Πουλόπουλος ανακοίνωσε ότι παραδίδει τη συχνότητα στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο παρά το ότι υπάρχουν προτάσεις για την αγορά του σταθμού.

KATA TA ΑΛΛΑ για χαριστική παραχώρηση ενός «φιλέτου» 40 στρεμμάτων γύρω από το ΟΑΚΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, με παρέμβαση Έβερτ οι δικαιούχοι του ΛΑΦΚΑ έμαθαν ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν τα αναδρομικά τους ενώ αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια απηύθυνε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας κάλεσε την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να αλλάξει συμπεριφορά στο ζήτημα του ονόματος και να ακολουθήσει την τακτική της καλής γειτονίας για το καλό και των δύο χωρών.

ΕΝΟΣΩ η Χριστιανοδημοκράτισσα Άνγκελα Μέρκελ (στη φωτογραφία με τον κυβερνήτη της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ) και ο Σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ προσπαθούν να μοιράσουν μεταξύ τους την εξουσία, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 40% των Γερμανών δεν θέλει πλέον κανέναν από τους δύο στο αξίωμα του καγκελαρίου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “