Eνώ αρχίζει κυνήγι για τα κλειστά υπέργεια πάρκινγκ

Να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η κυβέρνησή του θα επιχειρήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Παίρνει την ευκαιρία που του δίνουν δύο επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέκου Αλαβάνου και του Νίκου Κωνσταντόπουλου και πάει στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν υποστείλει τη σημαία εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής. H πολιτική αντεπίθεση του Πρωθυπουργού, στην οποία πολλά επενδύουν στο Μαξίμου, μένει να φανεί πόσους και ποιους επικοινωνιακούς λαγούς θα πιάσει.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ωστόσο της κυβέρνησης είναι προφανείς, διότι καθημερινά μικρά ή μεγάλα περιστατικά με υφυπουργούς και στελέχη του κόμματος έρχονται στο προσκήνιο ενισχύοντας στην κοινωνία το κλίμα περί πρόωρης εμφάνισης της διαφθοράς στο κυβερνών κόμμα. Χθες βρέθηκε εκτεθειμένος ο υφυπουργός κ. Γ. Σαλαγκούδης διότι ανέθεσε τα Μεταλλεία Χαλκιδικής σε εταιρεία τής οποίας κύριος μέτοχος είναι ο κ. Τίμις, τον οποίο προεκλογικά κατηγορούσε ως έμπορο ναρκωτικών κι ως «Δράκουλα της Τρανσυλβανίας».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της χώρας, όπως και όλης της Ευρώπης, εξακολουθούν να ζουν με τον φόβο της γρίπης των πτηνών. Οι επιστήμονες τώρα επεξεργάζονται ακραία σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την πανδημία της φοβερής αυτής γρίπης, όποτε και εάν χτυπήσει την πόρτα μας. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας βγάζει από τα συρτάρια το απόρρητο σχέδιο με το όνομα «Περσέας»…

ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον στην ειδησεογραφική ατζέντα της ημέρας παρουσιάζει και το «σκληρό» νομοσχέδιο Σουφλιά με το οποίο προαναγγέλλει άγριο κυνήγι για τους υπαίθριους χώρους και τα κλειστά υπέργεια πάρκινγκ, τα οποία εντάσσει στους συντελεστές δόμησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παράνομη δόμηση πρέπει να χτυπηθεί, όχι όμως με αντικίνητρα στην κατασκευή πάρκινγκ σε μια χώρα που τα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν μετά την άρνηση του προέδρου κ. A. Αλαβάνου να προτείνει για υποψήφιο στον πρώτο δήμο της χώρας τον κ. M. Παπαγιαννάκη. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε «όλα τα έχει η Μαριορή».

H ΧΘΕΣΙΝΗ επίθεση ενός μικρού στρατού ενόπλων Τσετσένων στο Ναλτσίκ, την πρωτεύουσα της Καμπαρντινο-Μπαλγκάριας, στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και αποτελεί πρόκληση προς το Κρεμλίνο, που υποστηρίζει ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στον Καύκασο. Στη φωτογραφία, δύο άνδρες μεταφέρουν τρέχοντας τραυματία μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “