Eνώ φουντώνει ο ιός του... πανικού των πουλερικών

H κυβέρνηση ανακάλυψε τη συνταγή για να βάλει φρένο στη σκανδαλολογία: αρχίζει βιομηχανία αγωγών κατά των MME από υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμφανίζονται ως θιγόμενοι από τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κομματικά στελέχη και βουλευτές ωστόσο διαφωνούν με αυτή την επιλογή, καθώς εκτιμούν ότι οι μηνύσεις είναι ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης και αποκαλύπτουν έλλειμμα πολιτικής. Αυτή την άποψη συμμερίζονται και ορισμένοι εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, οι οποίοι από την περασμένη εβδομάδα ζητούν να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής με «νέες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες». Έτσι οι κ.κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Π. Παναγιωτόπουλος πήραν την εντολή να ανοίξουν αιφνιδίως μέχρι το τέλος της εβδομάδας το Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το «μεγαλύτερο θέμα της δεκαετίας».

TO ΘΕΜΑ των ημερών ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο ιός του… πανικού των πουλερικών που έχει ενσκήψει στη χώρα μας. Οι πολίτες έντρομοι συνεχίζουν να τρέχουν στα φαρμακεία και να μεγαλώνουν τις λίστες αναμονής για το εμβόλιο της γρίπης. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας έχει βγει στη γύρα και με κάθε τρόπο επιχειρεί να εξασφαλίσει το προσεχές διάστημα μια μεγάλη παρτίδα εμβολίων που θα καλύψει τουλάχιστον τις άμεσες ανάγκες για ευπαθή στρώματα του πληθυσμού. Μόνο που τα εμβόλια είναι ίσως αυτή την ώρα το σπάνιο είδος στην παγκόσμια αγορά. Οι συνέπειες του πανικού είναι και οικονομικές. Ο κλάδος της πτηνοτροφίας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών, με 2.000 επιχειρήσεις να εκπέμπουν SOS και 15.000 εργαζόμενοι να είναι αντιμέτωποι με την ανεργία.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ νέο πιο ηχηρό μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα προς τις ΗΠΑ για λύση στο θέμα της κατεχόμενης Κύπρου έστειλε χθες από την Πάφο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Παπούλιας. Κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι με την πολιτική της δημιουργεί αδιέξοδα αντί να τα επιλύει.

KATA TA ΑΛΛΑ, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πρόσληψη οπλιτών στην Πολεμική Αεροπορία δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι για να πάρεις την περιζήτητη θέση πρέπει να έχεις… μπλουτούθ.

ΣΗΜΕΡΑ αρχίζει η «δίκη του αιώνα» για το Ιράκ. Ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν καλείται τώρα να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για άλλες αποτρόπαιες πράξεις του κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που παρέμεινε στην εξουσία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “