Στο ΠAΣΟK φοβούνται νέο κύκλο εσωστρέφειας

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο κ. K. Σημίτης ανακοίνωνε την αποχώρησή του και την παράδοση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον κ. Γ. Παπανδρέου, στο όνομα της ανανέωσης.

Χθες το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε σε μια μαζική εκδήλωση το βιβλίο που έγραψε για να υπερασπιστεί την 8ετία του προκαλώντας δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «κοιτάζει μπροστά» και άρα… δεν βλέπει το παρελθόν.

ΤΩΡΑ το ΠΑΣΟΚ κινείται σε βαρομετρικό χαμηλό καθώς πολλοί φοβούνται νέο κύκλο εσωστρέφειας ύστερα από τις επισημάνσεις του κ. Σημίτη ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει και πως δεν θεωρεί το βιβλίο του μια απλή έκθεση πεπραγμένων, αλλά μια πολιτική παρέμβαση που αφορά και το παρόν και το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη πλευρά ο κ. Γ. Παπανδρέου είδε στην κινητικότητα του πρώην πρωθυπουργού μια τάση «πατερναλιστική», την οποία δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αποδεχθεί.

H ΑΛΛΗ μεγάλη είδηση της ημέρας είναι το νέο χαστούκι που δέχθηκε το οικονομικό επιτελείο, αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία με τη σειρά της βάζει το μαχαίρι στον λαιμό της Ελλάδας για να πάρει πρόσθετα σκληρά μέτρα. H Κεντρική Τράπεζα απειλεί μάλιστα ότι δεν θα δέχεται τα ομόλογα της χώρας μας ως εγγύηση αν η βαθμολόγησή της από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης δεν είναι ικανοποιητοκή.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ φόβο προκαλεί, ιδιαίτερα σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με προβλήματα υγείας, η έλλειψη δεκάδων φαρμάκων ευρείας χρήσης που έχουν εξαφανιστεί από την αγορά. Αιτία είναι οι εξαγωγές φαρμάκων σε άλλες χώρες, οι οποίες άγγιξαν το πρώτο εξάμηνο του 2005 τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

KATA TA ΑΛΛΑ… άρχισαν τα όργανα για τον βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο. Οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση στέλνουν τη δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να αρθεί η ασυλία του βουλευτή και να αρχίσει η δικαστική έρευνα για ενδεχόμενες σχέσεις του με παραδικαστικά κυκλώματα.

BAPYTATO πλήγμα δέχθηκε χθες το κύρος του Τόνι Μπλερ: με ψήφους 322 κατά και 291 υπέρ, το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε το νέο, σκληρό αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο που προωθούσε. Ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική ήττα του Βρετανού πρωθυπουργού στα οκτώ χρόνια της θητείας του. Το ενδεχόμενο παραίτησής του πάντως (προς το παρόν) δεν το συζητεί καν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “