Kαι σκληρή αντιπολίτευση από τον... Γ. Σούρλα

Ίδρωσαν στην κυβέρνηση να πάρουν την παραίτηση Παλαιοκρασσά. Χρειάστηκε να παρέμβει στο σίριαλ, με τον τίτλο «Φύγε – Όχι δεν πάω πουθενά», ο Πρωθυπουργός και να παρακαλέσει τηλεφωνικώς τον πρόεδρο της ΔΕΗ να παραιτηθεί από τη θέση του.

H υπόθεση όμως δεν τελείωσε εδώ. Στο Μαξίμου φοβούνται ότι με επιστολή παραίτησης – που εκτός απροόπτου θα σταλεί σήμερα – ο παραιτηθείς πρόεδρος θα στρέψει τα βέλη του εναντίον κυβερνητικών στελεχών για σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματίες, ενώ θα επιμείνει στα όσα έχει πει περί μαφίας που λυμαίνεται τη ΔΕΗ.

ΠΑΝΤΩΣ, η αποπομπή-φάρσα Παλαιοκρασσά πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της κυβέρνησης, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων, με τη ΔΑΚΕ να πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις, ενώ συνδικαλιστές τής N.Δ. ζητούν την παραίτηση και άλλων προέδρων οργανισμών και διοικητών τραπεζών. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, πέφτουν στο κενό οι ελπίδες των επικοινωνιολόγων της Ρηγίλλης για ανάκαμψη της κυβέρνησης πριν από τις γιορτές, από «τις νέες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες», καθώς έρχονται ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής σκιές σκανδάλων.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, την πιο σκληρή αντιπολίτευση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έκανε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος του Σώματος, ο κ. Γ. Σούρλας, ο οποίος ζήτησε να βρεθούν χρήματα για να ενισχυθούν οι φτωχοί και οι αναξιοπαθούντες.

ΜΕΣΑ σ’ αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση από τις τράπεζες για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%. H αύξηση αυτή μοιάζει να μην είναι μεγάλη, ωστόσο, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, δημιουργεί αρνητικό ψυχολογικό κλίμα και περιορίζει τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, τα οποία τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν κινητήρια δύναμη της αγοράς.

ΥΠΑΡΧΕΙ, πάντως, και ένα καλό. Προς το παρόν, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν απειλούνται από τα σκουπίδια την περίοδο των εορτών, καθώς ο φορέας διαχείρισης της χωματερής ήρθε σε – προσωρινή έστω – συμφωνία με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ωστόσο, τα μεγάλα προβλήματα με τα απορρίμματα παραμένουν και τους προσεχείς μήνες θα τα βρούμε ξανά μπροστά μας.

NEA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία ήρθαν χθες στη δημοσιότητα σχετικά με τις «μυστικές», παράνομες δραστηριότητες της CIA στην Ευρώπη: από τον Νοέμβριο του 2001 έως το καλοκαίρι του 2005, αεροσκάφη της CIA που μετέφεραν υπόπτους για τρομοκρατική δράση πραγματοποίησαν περισσότερους από 300 σταθμούς σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Στο «απυρόβλητο» δεν μένει ούτε η χώρα μας, μιας και από την Ελλάδα φέρεται να έχουν περάσει 13 πτήσεις της CIA – άλλες τόσες από την Κύπρο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “