Kαι αμόκ δανεισμού από τους Έλληνες

Με… αέρα και διάθεση να παρεμβαίνει στα εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά θέματα της χώρας μας εμφανίζεται ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις.

Μία ημέρα μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό από τον οποίο ζήτησε να κλείσει το Σκοπιανό, ο υπερδραστήριος πρέσβης προχώρησε σε δημόσιες συμβουλές και συστάσεις για την καλύτερη οργάνωση της χώρας ώστε να είναι ελκυστική στους επενδυτές. Μιλώντας στους Έλληνες εξαγωγείς είπε ότι πρέπει να παταχθεί η διαφθορά, να αλλάξει το φορολογικό περιβάλλον και να επιμηκυνθεί (σωστά διαβάζετε) το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Είπατε τίποτα;

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Καραμανλής σε μια προσπάθεια να επουλώσει τα τραύματα που υπέστη από την υπόθεση Παλαιοκρασσά και να συσπειρώσει τους βουλευτές του προχώρησε σε μετωπική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «παριστάνει όψιμα τον τιμητή, αφού συμβιβάστηκε επί 20 χρόνια με τη διαφθορά και τη διαπλοκή». Παράλληλα, έδειξε να κατανοεί τη μεγάλη δυσφορία που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καλώντας τους υπουργούς και τους διοικητές των ΔΕΚΟ να συνεργάζονται με τους βουλευτές. H απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου ήταν στον ίδιο τόνο. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «οι προεκλογικές υποσχέσεις του αποδείχθηκαν ακάλυπτες επιταγές».

TO ΜΕΓΑΛΟ θέμα των ημερών, ωστόσο, είναι το αμόκ δανεισμού που έχει καταλάβει τους Έλληνες σε μια στιγμή που η κατάσταση της οικονομίας δεν εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον, τα επιτόκια αυξάνονται και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Σε αυτή την αρνητική συγκυρία 5.000 άνθρωποι καταθέτουν αιτήσεις την ημέρα στον τραπεζικό γκισέ για εορτοδάνεια, πιστωτικές κάρτες, προσωπικά και καταναλωτικά δάνεια, αυξάνοντας κατά 25% την καταναλωτική πίστη. Τα αποτελέσματα του υπερβολικού δανεισμού στη χώρα μας είναι ότι περισσότεροι από 200.000 δανειολήπτες δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, ενώ οι μάντρες έχουν γεμίσει με τζιπ και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία κατάσχονται καθημερινά από τις τράπεζες. Σε 12.000 ανέρχονται τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν μόνο το 2005!

ME TA XEPIA ΨΗΛΑ βγήκαν οι επιβάτες από το Boeing 757 της American Airlines που έμελλε να γίνει ο τάφος του 44χρονου Ριγκομπέρτο Αλπιζάρ, του πρώτου επιβάτη αεροσκάφους που πυροβολείται – και σκοτώνεται – από τους Αμερικανούς «σερίφηδες των αιθέρων». Πάντως, η εικόνα που είχαν για τον Αλπιζάρ οι γείτονές του, δεν ταιριάζει καθόλου με την εικόνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές: ενός ανθρώπου που τους απειλούσε ότι είχε βόμβα στο σακίδιό του

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “