Eνώ ο Aρχιεπίσκοπος ανοίγει διαρκώς νέα μέτωπα

H δυσαρέσκεια των πολιτών για την πολιτική της κυβέρνησης χτύπησε κόκκινο. H δημοσκόπηση της MRB μειώνει σοβαρά τα περιθώρια της αισιοδοξίας για το κυβερνών κόμμα, το οποίο δείχνει ραγδαία φθορά μέσα στους τελευταίους 6 μήνες.

Από 4,1 μονάδες που ήταν η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο έφθασε στο 2,2. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολίτες δείχνουν να μην περιμένουν καλύτερες ημέρες ούτε στην προσωπική ούτε στην οικονομική τους κατάσταση, ενώ η κυβέρνηση έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα στην αξιοπιστία της. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει από αυτή τη δημοσκόπηση τουλάχιστον λόγους να πανηγυρίζει, καθώς δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική κυβέρνηση της χώρας έτσι ώστε να κερδίσει τους ψηφοφόρους που χάνει η N.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ πάντως ανεβάζει κάθε μέρα που περνά τους τόνους. Χθες κάλεσε τα στελέχη του να δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τη N.Δ., η οποία – όπως είπε – έχει μεταμορφώσει τη χώρα σε απέραντο φρενοκομείο. Παράλληλα ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κλείσει τον κύκλο της εσωστρέφειας που έχει προκαλέσει η συζήτηση περί ανανέωσης, δηλώνοντας ότι η ανανέωση δεν γίνεται ούτε με γραφειοκρατικές αποφάσεις ούτε με ταξινομήσεις στελεχών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

KAI ΜΕΣΑ σε όλα ο Αρχιεπίσκοπος ανοίγει διαρκώς νέα μέτωπα και κυρίως με τα κόμματα της Αριστεράς. Το πνεύμα των αγίων ημερών που έρχονται δεν δείχνει να τον έχει συνεπάρει. Αντίθετα εξαπολύει απειλές σε όσους διαφωνούν μαζί του μιλώντας για νέους Διοκλητιανούς και πράκτορες ξένων δυνάμεων, ενώ ζητεί ξανά δημοψηφίσματα για να αποφανθούν οι πολίτες εάν επιθυμούν τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο γίνεται η μανία των τελευταίων ετών για κατανάλωση προϊόντων που δεν περιέχουν τη ζάχαρη. Αναψυκτικά διαίτης, παγωτά με 0% ζάχαρη, γιαούρτια, διάφορα επιδόρπια, καραμέλες, τσίκλες και γενικώς προϊόντα που στην ετικέτα υπάρχει η ένδειξη «χωρίς ζάχαρη» μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων ως επικίνδυνα για την υγεία μας. Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν σε πειραματόζωα ότι η ουσία ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης, συνδέεται με αυξημένη εμφάνιση λευκώματος.

MAZIKA προσήλθαν χθες στις κάλπες οι Ιρακινοί προκειμένου να επιλέξουν τα μέλη της νέας τους Εθνοσυνέλευσης. Έπειτα από τρεις δεκαετίες απολυταρχίας του Σαντάμ Χουσεΐν, η χαρά και η αποφασιστικότητα των ψηφοφόρων ήταν εμφανής. Επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε δύο εβδομάδες. Οι πρώτες ενδείξεις, πάντως, μιλούν για μία κούρσα ανάμεσα στο κυρίαρχο ισλαμικό σιιτικό κόμμα και τη Λίστα του Ιγιάντ Αλάουι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “