Oι βεντέτες δένουν τα χέρια Kαραμανλή

Χειρότερα δεν γίνεται. Χρειάστηκαν μόλις 20 μήνες εξουσίας για να εξελιχθούν τόσο άσχημα τα πράγματα στις σχέσεις των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών της N.Δ. ώστε σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία μεταξύ τους να είναι αδύνατη.

Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι διαρκή, ενώ στις αναφορές τού ενός προς τον άλλον πολλές φορές οι σκληροί χαρακτηρισμοί προηγούνται του ονόματος του αντιπάλου. Έτσι οι αντιπαραθέσεις και οι διαφωνίες που στην αρχή έμοιαζαν να είναι πολιτικές τώρα παίρνουν τον χαρακτήρα βεντέτας με τα προσωπικά θέματα να κυριαρχούν των πολιτικών ζητημάτων, παλιές φιλίες και δήθεν φιλίες να ανατρέπονται και ταυτόχρονα να στήνονται νέες συγκυριακές συμμαχίες.

Ο χάρτης των σχέσεων των κορυφαίων στελεχών αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν διαθέτει το αυτονόητο για την λειτουργία της: Συνοχή και κοινή δράση στελεχών. Αυτή η κακή εικόνα είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Πρωθυπουργού που καλείται να συνυπολογίσει στις κινήσεις της σκακιέρας του ανασχηματισμού. Είναι προφανές ότι σήμερα το «σεμνά και ταπεινά» ακούγεται ακόμη και στα αυτιά των ίδιων των στελεχών της N.Δ. ως ένα παλιό ανέκδοτο…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “