και ανοιχτές αντιπαραθέσεις υπουργών

E, αυτό κι αν είναι ανήκουστο. Μέλος της κυβέρνησης αποκάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ανόητο και αγράμματο»! Ο λόγος για τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Τι προκάλεσε το ξέσπασμα του υφυπουργού που μάλιστα είχε διατελέσει και εισαγγελέας; H απόφαση του κ. Λινού να ζητήσει έρευνα για τη διαβόητη υπόθεση των Πακιστανών που έχει εκθέσει τη χώρα διεθνώς και για την οποία σήμερα δίνει εξηγήσεις στη Βουλή ο κ. Γ. Βουλγαράκης!

ΔΕΝ EINAI όμως τα όσα συμβαίνουν στην Αστυνομία και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τα μόνα προβλήματα του κ. K. Καραμανλή που καλείται να λύσει πριν από το ταξίδι του στην Κίνα. Καθημερινά αυξάνονται και πληθύνονται τα μέτωπα στην κυβέρνηση. Οι υπουργοί φαίνεται να μη μπορούν να συγκρατηθούν ούτε παραμονές του ανασχηματισμού και προχωρούν σε ανοιχτές αντιπαραθέσεις. Για παράδειγμα, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος διαφώνησε χθες με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έθεσε θέμα αλλαγής ωραρίου και στις τράπεζες, αλλά και με τον πιο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, τον κ. Δ. Σιούφα. Ο υπουργός Απασχόλησης θυμήθηκε ξανά την «κόκκινη» ρητορική του και δήλωσε ότι το υπουργείο του δεν θέτει ζήτημα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και οι τράπεζες τις Κυριακές.

ΟΛΑ αυτά βέβαια είναι βούτυρο στο ψωμί του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χθες χρησιμοποίησε ποδοσφαιρικούς όρους για να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση. Είπε ότι η κυβέρνηση εξαιτίας της αδυναμίας της να κυβερνήσει πετάει την μπάλα σε άλλο γήπεδο, εκείνο της αναθεώρησης του Συντάγματος.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, η Σοφοκλέους συνεχίζει την τρελή κούρσα της ανόδου, η οποία συνοδεύεται με το γνωστό όργιο φημών περί σοβαρών ανακατατάξεων στον τραπεζικό και επιχειρηματικό χώρο. Χθες, ο δείκτης έφθασε στις 3.844,79 μονάδες και οι ειδικοί συνιστούν προσοχή σε όσους επιμένουν να αντιμετωπίζουν το Χρηματιστήριο τζογαδόρικα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ κρίση προκαλεί στην Ουκρανία η συμφωνία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο. Χθες, υπερψηφίστηκε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γεχανούροφ. Λίγο αργότερα όμως ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιούσενκο, τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι τις προγραμματισμένες για τον προσεχή Μάρτιο βουλευτικές εκλογές.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “