Σχέσεις οργής κυβέρνησης-Δικαιοσύνης

Από το κακό στο χειρότερο οδηγούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.H αποπομπή Μαρκογιαννάκη δεν ήταν ικανή να αλλάξει το πολύ βαρύ κλίμα καθώς τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και δικαστικοί λειτουργοί γνωρίζουν καλά ότι τα όσα είπε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης για τον κ. Δ. Λινό απηχούν τις απόψεις πολλών υπουργών και βουλευτών της N.Δ.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβει την ανησυχία του ενώ όλοι στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι και αυτό το μέτωπο θα το κλείσει ο Πρωθυπουργός με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει – όπως υποστηρίζουν – αλλά μετά τον ανασχηματισμό!

MONO που τα θέματα τα οποία συσσωρεύονται για επίλυση την επομένη του ανασχηματισμού αυξάνονται καθημερινά όπως αυξάνονται και οι προσδοκίες πολλών βουλευτών για μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και όχι διορθωτικές κινήσεις, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Έτσι μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, όπως επισημαίνουν κομματικά στελέχη, τα όποια οφέλη από τον ανασχηματισμό έχουν ήδη προεξοφληθεί και κανείς στο τέλος δεν θα είναι ικανοποιημένος.

TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Δημόσιας Τάξης ωστόσο χθες είχε την τιμητική του. Επί πεντέμισι ώρες ο Γιώργος Βουλγαράκης υποστήριξε ότι δεν ευσταθεί η υπόθεση με τις απαγωγές των Πακιστανών, αποκάλυψε όμως ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα προσήχθησαν για ανάκριση 2.172 (σωστά διαβάσατε) αλλοδαποί. Μια αποκάλυψη που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για παρακράτος που δρα στη χώρα μας.

TO ΜΕΓΑΛΟ θέμα της ημέρας πάντως είναι η γρίπη των πτηνών, η οποία αυτή τη φορά βρίσκεται προ των πυλών και όπως λένε οι ειδικοί είναι θέμα χρόνου να έχουμε το πρώτο νεκρό πουλερικό σε ελληνικό έδαφος. Και πώς άλλωστε να γίνει διαφορετικά, αφού όπως είπε και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο αέρας δεν έχει σύνορα… H ανησυχία λοιπόν ενέσκηψε και πάλι στη χώρα μας και όχι αδίκως αυτή τη φορά. Οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία, εξάλλου υπάρχει επάρκεια εμβολίων πλέον, γεγονός που αν μη τι άλλο δημιουργεί ψυχολογική ασφάλεια στα ευπαθή στρώματα του πληθυσμού.

Ο MEXMET Αλί Αγκτσά, ο Τούρκος που το 1981 είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο B’, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος σήμερα από τις φυλακές της Κωνσταντινούπολης όπου κρατείται. Ο Πάπας τού είχε δώσει άφεση αμαρτιών το 1983 και η Ιταλία τον εξέδωσε στην Τουρκία πριν από 5 χρόνια.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “