Eνώ ο Γ. Παπανδρέου σφυροκοπεί την κυβέρνηση

Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση βρίσκεται όλο και περισσότερο μπλεγμένη στο κουβάρι των υποκλοπών, το οποίο μόλις άρχισε να ξετυλίγεται ενώ στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται και πάλι ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Οι επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μέσα και έξω από το κόμμα του για λαθεμένους χειρισμούς και για πλήρη κάλυψη του κ. Γ. Κορωνιά ωχριούν μπροστά στην κριτική που είχε δεχθεί για την υπόθεση των Πακιστανών.

ΧΘΕΣ O ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ του υπουργός Δικαιοσύνης δεν δίστασε να τον «αδειάσει» στην Επιτροπή Διαφάνειας αφήνοντας εμβρόντητους τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Ο κ. A. Παπαληγούρας είπε ότι «ο κ. Γ. Κορωνιάς μάς είπε συγκεχυμένα πράγματα» ενώ για την αυτοκτονία τόνισε με έμφαση ότι διεξάγει έρευνα η Δικαιοσύνη. Αντίθετα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει σπεύσει να πει ότι η αυτοκτονία δεν σχετίζεται με τις υποκλοπές. Αιχμές εναντίον του κ. Γ. Βουλγαράκη άφησε και ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ ένα βήμα πιο πέρα έχει προχωρήσει ο κ. M. Έβερτ ζητώντας μάλιστα την προφυλάκιση του κ. Γ. Κορωνιά.

KAI NA HTAN MONON AYTA; Παρά τις διαβεβαιώσεις Βουλγαράκη ότι η αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, η οικογένεια του άτυχου Τσαλικίδη επιμένει ότι η κρίσιμη σύσκεψη στα γραφεία της Vodafone έγινε μία μέρα προτού συμβεί το μοιραίο κι είναι έτοιμη να το καταθέσει και στον εισαγγελέα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ συνέχισε χθες το σφυροκόπημα της κυβέρνησης μιλώντας για ερασιτεχνικούς χειρισμούς που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην παραίτηση των αρμοδίων υπουργών και καταλόγισε για το σκάνδαλο προσωπικές ευθύνες στον Πρωθυπουργό.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ η Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώνει ότι καθημερινά αυξάνονται τα νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια – στεγαστικά και καταναλωτικά – τα οποία με ευκολία τούς δίνουν οι τράπεζες. Ο N. Γκαργκάνας προειδοποίησε χθες τους τραπεζίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη χορήγηση δανείων καθώς οι προβλέψεις για αύξηση επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι δυσοίωνες. Κάποιοι λένε ότι η αύξηση αυτή μπορεί να φθάσει το 1,25%, επομένως αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα σημαίνει τόσο για τις υπερδανεισμένες οικογένειες όσο και για τις επιχειρήσεις.

«ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΔΕΝ είναι καλοδεχούμενοι εδώ», προειδοποιεί το πανό των Παλαιστινίων που διαδηλώνουν στη Δυτική Όχθη διαμαρτυρόμενοι για τη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ στον ευρωπαϊκό Τύπο. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια διογκούμενη παγκόσμια κρίση η οποία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο των Αρχών», προειδοποίησε χθες ο Δανός πρωθυπουργός Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “