Eνώ η κυβέρνηση επαναφέρει τον μπαμπούλα του Aσφαλιστικού

Φωτιά πήραν τα λιμάνια της χώρας. Χιλιάδες ναυτεργάτες συνεχίζουν την απεργία τους μη επιτρέποντας στα πλοία να αποπλεύσουν ενώ οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Μεγάλες ποσότητες κηπευτικών προϊόντων σαπίζουν μέσα στις 2.500 νταλίκες που περιμένουν στα λιμάνια ενώ χιλιάδες τόνοι οπωροκηπευτικών από χωράφια θα οδηγηθούν απευθείας στις χωματερές. Για άλλη μια φορά οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με τους ναυτικούς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα η εθνική οικονομία να υποστεί ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα ενώ οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία.

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε μια προσπάθεια να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης επαναφέρει στο τραπέζι τον μπαμπούλα του ασφαλιστικού συστήματος. Ο διάδοχος του Π. Παναγιωτόπουλου, Σ. Τσιτουρίδης, μπήκε φουριόζος στο υπουργείο και το πρώτο θέμα που έβγαλε από το συρτάρι με εντολή του Πρωθυπουργού είναι το Ασφαλιστικό. Το σχέδια της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ακούγονται αφού ετοιμάζεται να βάλει μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις παντός είδους ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι να συγκλίνουν για σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας.

ΟΛΑ AYTA TA ΘΕΜΑΤΑ βέβαια έπονται στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Μαξίμου και της Ρηγίλλης αφού εκεί κυριαρχεί το ζήτημα της εκλογής του γραμματέα του κόμματος. Όλες οι προσπάθειες είναι στραμμένες στο να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους οι «αντάρτες», και οι κόποι των επιτελών φαίνεται να αποδίδουν, καθώς οι κ.κ. Μανώλης και Παπαδόπουλος συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις. Έτσι εκτός γραμμής είναι πλέον μόνο η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία θα δώσει την άνιση μάχη με τον Ελ. Ζαγορίτη.

ΠΑΝΤΩΣ O Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βλέπει ότι η ψαλίδα μεταξύ N.Δ. και ΠΑΣΟΚ κλείνει (στη B’ Αθήνας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ προηγείται) συνέχισε τις επιθέσεις του στον Πρωθυπουργό K. Καραμανλή. Τον αποκάλεσε τουρίστα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είπε πως όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τη χώρα.

ΠΑΡΑ TA ΧΑΜΟΓΕΛΑ και τον ζεστό εναγκαλισμό ανάμεσα στο ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, Χαλέντ αλ-Μπατς (αριστερά) και το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ (δεξιά), η Ισλαμική Τζιχάντ απέρριψε χθες την πρόταση της Χαμάς να συμμετάσχει στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση. H νικήτρια των παλαιστινιακών εκλογών δήλωσε έτοιμη για μια μακροπρόθεσμη εκεχειρία αν το Ισραήλ αποσυρθεί από τα εδάφη που κατέλαβε το 1967. Το Ισραήλ, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη Χαμάς όσο αυτή δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξής του και δεν αποκηρύττει τη βία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “