Eνώ ξετυλίγεται το κουβάρι των υποκλοπών

H κυβέρνηση με την απόφασή της να προχωρήσει στην επιστράτευση των ναυτεργατών προτού εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου κατάφερε – όπως παραδέχονται και βουλευτές της N.Δ. – να βουλιάξει στον αυταρχισμό

Τώρα τους έχει θέσει όλους απέναντί της: και τους ναυτεργάτες και τους παραγωγούς που βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, και κατοίκους των νησιών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, με τη στάση της η κυβέρνηση προκάλεσε έπειτα από αρκετά χρόνια τεράστιο ρήγμα στις σχέσεις της N.Δ. με το KKE, οι συνέπειες του οποίου – όπως λένε κυβερνητικά στελέχη που διαφωνούν με τους χειρισμούς Κεφαλογιάννη – θα φανούν στις δημοτικές εκλογές.

ΔΕΝ EINAI όμως αυτό το μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης. Στο Μαξίμου, τη Ρηγίλλης και σε πολλά υπουργικά γραφεία υπάρχει έντονη νευρικότητα, καθώς όλοι αναμένουν νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των υποκλοπών. Οι σημειώσεις του άτυχου Κώστα Τσαλικίδη φαίνεται να οδηγούν τον εισαγγελέα κ. Γ. Διώτη στο ξετύλιγμα του κουβαριού. Οι αρχές καταλήγουν πάντως στο πρώτο συμπέρασμα, ότι ο μηχανισμός παρακολουθήσεων είναι αδύνατον να έγινε χωρίς συνεργασία ανθρώπου της Vodafone…

AKOMH ENA αγκάθι για την κυβέρνηση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μεγάλους φορείς του Δημοσίου, οι οποίες έχουν παγώσει από τις αρχές του χρόνου. H κυβέρνηση επιδεικνύει τεράστια αδυναμία όσον αφορά την οργάνωση της διοικητικής διαδικασίας που απαιτείται στην πρόσληψη προσωπικού. Αντίθετα, επί δύο χρόνια με ευκολία προσλαμβάνει συμβασιούχους για κάλυψη υπαρκτών ή ανύπαρκτων αναγκών.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, η Κύπρος πέρασε στην αντεπίθεση έναντι των πρωτοβουλιών Ερντογάν. Ωστόσο, κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου – για πρώτη φορά μετά την υπουργοποίηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη -, οι Τούρκοι εμπόδιζαν κυπριακό πλοίο να ελλιμενισθεί στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας. Ακολούθησαν διαβήματα της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έπεται συνέχεια…

KATA TA ΑΛΛΑ, σαν να μην έφθανε ο φόβος που έχει καταλάβει τους πολίτες από τη γρίπη των πτηνών, ήρθαν χθες κακά μαντάτα από τη Γερμανία για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων που γίνεται στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι ειδικοί, λοιπόν, προειδοποιούν τους καταναλωτές να προτιμούν φρούτα από άλλες χώρες.

H ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον του Χρυσού Τεμένους της Σαμάρα, ενός από τα ιερότερα μαυσωλεία των σιιτών στο Ιράκ, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών σε πολλές πόλεις της χώρας, να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να ενταθούν οι φόβοι πως το Ιράκ βαίνει προς εμφύλιο πόλεμο, κατακερματισμό ή δικτατορία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “