Eνώ ο Aλογοσκούφης ρίχνει γέφυρες στους εργαζομένους

Φαίνεται, τελικά, ότι θα περάσει καιρός για να μάθουμε ποιος είπε το μεγαλύτερο ψέμα στην υπόθεση των υποκλοπών.

Οι τρεις υπουργοί στην περίφημη συνέντευξή τους, ο κ. Γ. Κορωνιάς στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού ή όλοι μαζί στον ελληνικό λαό; Στην αρχή οι κ.κ. Γ. Βουλγαράκης, A. Παπαληγούρας και Θ. Ρουσόπουλος «φωτογράφισαν» ξένες μυστικές υπηρεσίες, μιλώντας για το τρίγωνο της πλατείας Μαβίλη που περικλείει την αμερικανική πρεσβεία. Μόλις όμως οι Αμερικανοί τούς έτριξαν τα δόντια, έκαναν πίσω και άρχισαν οι γνωστές διαρροές περί πολέμου «νταβατζήδων», όπως αποκαλούνται οι επιχειρηματίες στη νεοδημοκρατική περίοδο. Ωστόσο, τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και στελέχη της Vodafone υποδεικνύουν ως οργανωτή των υποκλοπών τη CIA και σημειώνουν ότι η καυτή αυτή πληροφορία ήταν γνωστή στην κυβέρνηση και στην εταιρεία ήδη από τον Φεβρουάριο του 2005!

ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μέτωπο, οι σχέσεις εργαζομένων και κυβέρνησης γίνονται ολοένα και χειρότερες, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να χάνει συνεχώς έδαφος η κυβέρνηση. Μπροστά στην εντεινόμενη ανησυχία στη N.Δ., ο κ. Γ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται τώρα έτοιμος να ρίξει γέφυρες προς τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα καλώντας τους εργοδότες να βελτιώσουν την προσφορά τους στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις γιατί τα κέρδη δεν είναι αυτοσκοπός. Πάντως, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη ΔΑΚΕ στο πλευρό τους, μετά τη χθεσινή στάση εργασίας ετοιμάζονται για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 15 Μαρτίου. Όλα δείχνουν ότι αυτή η άνοιξη δεν θα είναι εύκολη για την κυβέρνηση.

ΓΑΛΑΖΙΟΣ εμφύλιος ξέσπασε χθες και με τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πολύδωρας κατά Βουλγαράκη, Μεϊμαράκης κατά Βαρβιτσιώτη ήταν οι πρωταγωνιστές της σύγκρουσης ενώ έπεται και συνέχεια. Και να ήταν μόνο αυτά. Τα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου πλέον είναι πολλά ύστερα και από τις αλλεπάλληλες καλές εμφανίσεις του κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή. Εμφανίσεις με τις οποίες έχουν αναθαρρήσει όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ οι εσωκομματικοί επικριτές του τρέχουν τώρα έπειτα από κάθε εμφάνισή του στη Βουλή να του σφίξουν το χέρι. Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νυν υποψήφιος της ιταλικής Κεντροαριστεράς για την πρωθυπουργία της χώρας του, Ρομάνο Πρόντι χαιρετάει τους υποστηρικτές του κατά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για τις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία στις 9 Απριλίου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “