Δήλωσε ότι πήρε «άνωθεν εντολή» να μη μιλήσει

Παίζουν την κολοκυθιά η κυβέρνηση, ο Γιώργος Κορωνιάς και η εταιρεία Ericsson ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον με αόριστες διατυπώσεις, μισές αλήθειες και μισά ψέματα.

Ο επικεφαλής της Vodafone έκανε εμφανή προσπάθεια χθες στην Επιτροπή της Βουλής να συγκαλύψει τόσο τις δικές του ευθύνες όσο και της κυβέρνησης, αλλά και οι βουλευτές της N.Δ. φρόντισαν να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά ο Γ. Κορωνιάς, όταν πιέστηκε από την αντιπολίτευση, άφησε αιχμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι πήρε «άνωθεν εντολή» να μη μιλήσει σε κανέναν επειδή επρόκειτο για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και επομένως δεν μπορούσε να το αναφέρει ούτε στην αρμόδια Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Αποκάλυψε επίσης ότι ο κ. Γ. Βουλγαράκης του ανέθεσε ρόλο «ντετέκτιβ», καθώς του ζήτησε να ερευνήσει αν και οι άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έκαναν υποκλοπές! Αντίθετα, ο κ. Γ. Κορωνιάς επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην Ericsson υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι αυτή η εταιρεία θα μπορούσε να θέσει σε λειτουργία το περίφημο λογισμικό. Παράλληλα φωτογράφισε τη CIA, μιλώντας και εκείνος για το τρίγωνο της Πλατείας Μαβίλη.

KAI ΣΑΝ να μην έφθανε η μέγγενη των υποκλοπών που πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση, ήρθε και η Γιούροστατ με μια απόφαση – κόλαφο να τινάξει στον αέρα την περίφημη απογραφή Αλογοσκούφη. H Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ακύρωσε το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης με το οποίο έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια της απογραφής και της επιτήρησης, δηλώνοντας ότι ο σωστός τρόπος καταγραφής των αμυντικών δαπανών είναι αυτός που χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι αμυντικές δαπάνες πρέπει να καταγράφονται μετά την παραλαβή του εξοπλισμού και αφού μάλιστα γίνει η εξόφλησή τους και όχι προκαταβολικά όπως έκανε η N.Δ., με αποτέλεσμα την εκτίναξη των ελλειμμάτων. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…

ΣΤΗ ΣΚΙΑ του τραγικού θανάτου του Ζαν Σαρλ ντε Μενέζες, του Βραζιλιάνου που σκότωσαν τον περασμένο Ιούλιο αστυνομικοί στο Λονδίνο περνώντας τον για τρομοκράτη, ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στη Βρετανία (στη φωτό με τον Τόνι Μπλερ μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία). Πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, ο Λούλα ενημέρωσε μέλη της οικογένειας Μενέζες για τις απαντήσεις που του δόθηκαν από τους Βρετανούς σχετικά με τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “