Eνώ ο ΣEB δίνει γενναιόδωρες αυξήσεις 2,8%

Αυτό δεν είναι… καμπανάκι, είναι ψυχρολουσία για την κυβέρνηση. Πάνω στη… στροφή για την επέτειο των δύο ετών της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να προσπεράσει τη N.Δ.

H χθεσινή δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις που έγινε πανελλαδικά με κάλπη, όπως και η αντίστοιχη της Άλκο πριν από 15 ημέρες, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. H τάση που καταγράφεται δείχνει ότι η N.Δ. υποχωρεί, ενώ πλέον ενισχύεται και η εικόνα του κ. Γ. Παπανδρέου. Μπορεί ο κ. Καραμανλής – που παραμένει το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης – να εξακολουθεί να θεωρείται πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πιο δημοφιλής. Ένας άλλος δείκτης που ανησυχεί ιδιαίτερα τα επιτελεία του Μαξίμου και της Ρηγίλλης είναι η περίφημη «παράσταση νίκης», από την οποία προκύπτει ότι όλο και λιγότεροι πολίτες πιστεύουν πως η N.Δ. θα νικήσει στις επόμενες εκλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι αν ο ένας λόγος για τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης είναι η αντιλαϊκή πολιτική της, ο άλλος σίγουρα είναι οι υποκλοπές, οι οποίες δημιούργησαν στην κοινωνία την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον έλεγχο για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και πως παρουσιάζει τεράστια αδυναμία στη διαχείριση σημαντικών προβλημάτων. Και αυτή η υπόθεση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει συνέχεια, παρ’ ότι η κυβέρνηση διά της σιωπής και της μετάθεσης των ευθυνών στη Δικαιοσύνη προσπαθεί να μη δώσει συνέχεια στις αποκαλύψεις που βλέπουν καθημερινά το φως.

ΜΕΣΑ Σ’ AYTH τη βαριά ατμόσφαιρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος αξιοποιώντας το κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις «μεταρρυθμίσεις», ζήτησε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για τους εργαζομένους. Ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος αφού είπε προκλητικά ότι είναι γενναιόδωρη η αύξηση του 2,8%, επανέφερε το θέμα της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και το «πάγωμα» των μισθών. Μάλιστα ζήτησε και την εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου εργασιακών σχέσεων, που προβλέπει απολύσεις στους νέους εργαζομένους χωρίς αποζημίωση. Καλά, αυτό βρήκε να ζηλέψει από τη Γαλλία ο ΣΕΒ; Δεν βλέπει τι γίνεται στους δρόμους του Παρισιού;

ΣΕ ΛΑΪΚΟ προσκύνημα στο Μουσείο της Επανάστασης του Βελιγραδίου, έναν χώρο αφιερωμένο στον εκλιπόντα ιστορικό ηγέτη της παλιάς Γιουγκοσλαβίας Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, εκτέθηκε χθες η σορός του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. H προσέλευση, ωστόσο, του κόσμου ήταν πολύ κατώτερη από τις προβλέψεις των οργανωτών για δεκάδες χιλιάδες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “