Μεγάλος μπελάς

ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ της καρδάρας με το γάλα την ανέτρεψε εν γνώσει των συνεπειών για το πολιτικό του μέλλον ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη μοναδική ατάκα: «Το γάλα είναι της αγελάδας και το κάνει ό,τι θέλει. Εγώ το δικό μου θέλω να το χύνω.

Δεν συμμερίζομαι την εκδοχή του γελαδάρη που θέλει το γάλα για να πουλήσει». Ο Νίκος Φίλης, όμως, δεν είναι Πάγκαλος. Δεν έχει ούτε την άνεση, ούτε την κατάρτιση, ούτε το ταλέντο, ούτε την εμπειρία, ούτε τη διαδρομή του.

Δεν είναι καν πολιτική «περσόνα» πρώτης γραμμής και δεν είναι δικές του οι γεμάτες καρδάρες που κλωτσάει. Δανεικές τις πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα και έσπευσε να τις καταθέσει στις κάμερες, που προφανέστατα τον σαγηνεύουν. Έτσι μαϊμουδίζει τους ατακαδόρους της πολιτικής που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία. Οχι πάντα κολακευτική για τους ίδιους.

Ο υπουργός Παιδείας έχυσε άγαρμπα την καρδάρα τρεις φορές. Πρώτα με τα «μακαρόνια που δεν τρώμε πολλά», μετά με τις «πενταροδεκάρες στα ιδιωτικά σχολεία» και τώρα ξύνει τόσο βαθιά μια παλιά πληγή του Ελληνισμού, σε σημείο να τον αποκαλεί η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» «γενναίο πολιτικό». Και αυτά, δέκα μέρες πριν ο πρωθυπουργός επισκεφθεί τον Ερντογάν στην Τουρκία για το καυτό θέμα των προσφύγων.

Προφανώς ο υπουργός δεν έχει τέταρτη ευκαιρία. Από επικοινωνιακό όπλο του Μαξίμου, έγινε μεγάλος μπελάς. Στοιχηματίζω ότι στον επόμενο εξυπνακισμό του θα τον κερδίσει ξανά η δημοσιογραφία.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015.