Καλά κρασιά

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ δεν διάβασε ποτέ σωστά τον Αλέξη Τσίπρα. Υποτίμησε από την αρχή το ταλέντο του, τη δυναμική του και τις απίστευτες αντοχές του.

Δεν πρόκειται να φύγει με ελικόπτερο, επειδή έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο της πενταετίας. Οι πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο ήξεραν πολύ καλά όταν πήγαν στην κάλπη τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ με την προσδοκία ότι θα εξασφαλίσει «δίκαια κατανομή του πόνου». Με άλλα λόγια, θα αναγκάσει τούς πλούσιους να πληρώσουν το μεγάλο μερίδιο που τους αναλογεί στην κρίση.

Ο πρωθυπουργός δεν κινδυνεύει ούτε καν από τον εφιάλτη που θα ζήσουν οι συνταξιούχοι τους επόμενους μήνες. Ήδη το Μαξίμου αναζητεί τρόπους και θα το πετύχει να σαλαμοποιήσει τις περικοπές, ώστε να αποφύγει το μεγάλο σοκ.

Αυτό από το οποίο πράγματι κινδυνεύει η κυβέρνηση είναι η τσαπατσουλιά της λεγόμενης διαπραγματευτικής ομάδας. Η κωμωδία με τον φόρο στο κρασί είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ετρεχε νύχτα το οικονομικό επιτελείο στο «Χίλτον» να βρει το κουαρτέτο για να πάρει πίσω το ισοδύναμο του προηγούμενου ισοδύναμου που είχε εξαγγείλει πριν από λίγες ώρες.

Τέσσερις μήνες οι «ειδικοί» παλεύουν να φορτώσουν κάπου τον φόρο που δεν κατάφεραν να βάλουν στο μοσχαρίσιο κρέας και πάνε από γκάφα σε γκάφα. Εάν αυτός ο χαβαλές συνεχιστεί, ε… τότε καλά κρασιά.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015.