Εντολή Μαξίμου: Σώστε τον Μαγγίνα

Αποφασισμένος να μην απομακρύνει τον Βασίλη Μαγγίνα από τη θέση του υπουργού Απασχόλησης μετά τις αποκαλύψεις γιατους ανασφάλιστους αλλοδαπούς που απασχολούσε στο αγρόκτημά του και ταυτόχρονα να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον υπουργό Μεταφορών για την Ολυμπιακή εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός, όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει ότι η όποια αντικατάσταση προσώπου αυτή την ώρα στα δύο κρίσιμα υπουργεία σημαίνει ότι οι αλλαγές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση θα μπουν για καιρό στο ράφι.

Την ίδια ώρα όμως μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην κυβέρνηση μόλις τρεις μήνες μετά την επανεκλογή της. Οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα και την Τρίτη κατέδειξαν ότι παρά τη μεγάλη κρίση που πέρασε το ΠΑΣΟΚ- μια κρίση που ακόμη δεν έχει κλείσει τον κύκλο της- η Ν.Δ. βρίσκεται στο ναδίρ. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της από το 2004. Μέσα σε τρεις μήνες οι πολίτες που την υπερψήφισαν για δεύτερη φορά εμφανίζονται

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

έχουν καταλήξει ότι η όποια αντικατάσταση προσώπου σημαίνει ότι οι αλλαγές θα μπουν για καιρό στο ράφι

δυσαρεστημένοι με τις επιλογές της, ενώ υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κινούνται χωρίς στόχευση και εκπέμπουν αντιφατικά μηνύματα στην εκλογική βάση της Ν.Δ. και στην κοινωνία.

Μήνυμα από την απεργία 
Η αυριανή πανελλαδική απεργία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, έχει θορυβήσει Μαξίμου και Ρηγίλλης. Παρ΄ ότι οι υπουργοί εμφανίζονται δημοσίως ψύχραιμοι, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους παραδέχονται ότι η συμμετοχή σε αυτή την κινητοποίηση θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις εξελίξεις. «Η πορεία θα είναι μεγάλη και οι διοργανωτές της θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Η κυβέρνηση θα δεχθεί ένα ισχυρό μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοήσει. Τόσο το Ασφαλιστικό όσο και η Ολυμπιακή είναι δύο ζητήματα που ανοίξαμε άγαρμπα παρ΄ ότι τα προετοιμάζαμε επί 4 χρόνια. Έτσι είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να κατεβάσουμε στον δρόμο αύριο χιλιάδες εργαζομένους της Ολυμπιακής ενώ το ίδιο κάναμε με τους επιστήμονες και τους δημοσιογράφους που ποτέ δεν πάνε στις πορείες. Βάλτε τώρα πόσοι άλλοι θα έρθουν από τους άλλους κλάδους εργαζομένων και δεν είναι δύσκολο να προβλέψετε ότι η πορεία θα έχει μεγάλο όγκο, ένταση και παλμό», λέει κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ.

«Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι η σημερινή μεγάλη απεργία έρχεται σε μια στιγμή που ο υπουργός Απασχόλησης είναι αποδυναμωμένος πολιτικά και ηθικά τραυματισμένος. Σε τέτοιες κρίσιμες συγκυρίες ένα προσωπικό θέμα, μεγάλο ή μικρό, του αρμόδιου υπουργού είναι ικανό να πυροδοτήσει το κλίμα και να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτοί είναι στοιχειώδεις κανόνες στην πολιτική επικοινωνία», λέει κορυφαίος υπουργός και προσθέτει: «Είμαι πλέον πεισμένος ότι στο Ασφαλιστικό δεν θα κάνουμε τις μεγάλες τομές που απαιτούνται, θα καταλήξουμε σε μπαλώματα αντίστοιχα ή μικρότερα με εκείνα που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη».

Ο.Α.: Λουκέτο πριν το καλοκαίρι

ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΩΠΟ, αυτό της Ολυμπιακής, στην κυβέρνηση εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει κάποια λύση πριν από το καλοκαίρι. «Μετά τα πρώτα επικοινωνιακά λάθη του υπουργού, φαίνεται τώρα τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να διαβεβαιώνουμε τους πολίτες για τρία πράγματα με στόχο να μη μετακινηθούμε από αυτά ούτε κεραία. Πρώτον, ότι κανένας εργαζόμενος της Ολυμπιακής δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Δεύτερον, θα διασφαλιστεί η σύνδεση με όλες τις άγονες γραμμές της χώρας μέσα από μια πιο μικρή και ευέλικτη εταιρεία. Και, τρίτον, η νέα αυτή εταιρεία θα διατηρήσει ως σήμα τους 6 κύκλους και πιθανότατα το ιστορικό όνομα της Ολυμπιακής σε κάποια παραλλαγή», αναφέρει κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “