Στον ανακριτή όλοι οι άνθρωποι του προέδρου

Σφίγγει κάθε μέρα ο κλοιός γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου. Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του πρωθυπουργικού Γραφείου καλούνται στον ανακριτή για να πουν από την αρχή με πάσα λεπτομέρεια όλα όσα γνωρίζουν για τη διαδρομή του περίφημου DVD και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ζητήθηκε η παραίτηση του Χρ. Ζαχόπουλου.

Τα πράγματα πάντως έχουν πάρει δραματική τροπή και ο ταχυδρόμος βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε να τον «δέσει» στη συνάντηση που είχε στο «Χίλτον» με τον Γιάννη Ανδριανό. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν φωτογραφίες με το κρίσιμο ραντεβού των δύο ανδρών ενώ είναι έτοιμοι να επιβεβαιώσουν το γεγονός και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Παράλληλα από το Μαξίμου διαρρέουν ότι δεν έκανε το μοντάζ ο κ. Γ. Ανδριανός και ότι παρέδωσε το DVD όπως το πήρε. Με άλλα λόγια υποστηρίζουν πως εάν κάποιος έκανε το μοντάζ, αυτός είναι ο κομιστής του.

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ του Πρωθυπουργού βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα καθώς οι φήμες για τους χειρισμούς της κρίσιμης αυτής υπόθεσης δίνουν και παίρνουν ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος και βουλευτές ζητούν εξηγήσεις και απαιτούν να βγουν όλα στο φως όσο πιο σύντομα γίνεται. Τον χορό άνοιξε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ζητά αναδόμηση στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης κρίσεων. Στο στόχαστρο είναι από χθες και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Σπ. Κλαδάς, ο οποίος καλείται να αποδείξει και στη Δικαιοσύνη αλλά και στα στελέχη του κόμματός του ότι δεν επιχείρησε συναλλαγή με τον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο για την κατάθεση των 5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του εκδότη Θ. Αναστασιάδη. Ο κ. Κλαδάς πάντως δεν θέλησε να απαντήσει επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση, κατέθεσε ωστόσο μήνυση κατά του κ. Τριανταφυλλόπουλου. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ αυτά επανέρχεται στο προσκήνιο η αμαρτωλή υπόθεση των ομολόγων. Αυτή τη φορά η… μπάλα είναι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η νέα διοίκηση του οργανισμού άρχισε τα εξώδικα μόλις ανακάλυψε ότι ένα ομόλογο υψηλού ρίσκου αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αγοραστεί το 2005 σήμερα έχει αξία μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ. Χάθηκαν δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια 36 εκατομμύρια μόνο από ένα ομόλογο!

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “