Το... αμίλητο νερό γι΄ αυτά που «καίνε»

Μέχρι και στοιχήματα βάζουν στα καφενεία και τα συνοικιακά προποτζήδικα για το ποιος εκ των δύο διάσημων μονομάχων θα είναι ο τελικός νικητής. Ο Θέμος ή ο Μάκης θα κερδίσει στον «άγνωστο πόλεμο» που εξελίσσεται καθημερινά στις οθόνες, είναι το ερώτημα των φανατικών τηλεθεατών ενός σίριαλ που τα έχει όλα. Πολλά χρήματα, πολλά ψέματα, υπονοούμενα για συνδιαλλαγές, σκληρούς χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές με φόντο τη ροζ πλευρά της ιστορίας Ζαχόπουλου. Όλα αυτά είναι ένα εξαιρετικό μείγμα για την πετυχημένη συνταγή ενός τηλεοπτικού σίριαλ.

Μόνο που σε λίγο θα χάσουμε και θα ξεχάσουμε την ουσία και τον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης που άνοιξε το «καπάκι της χύτρας», μέσα στη δίνη της τηλεοπτικής σαπουνόπερας, η οποία παίζει όλες τις ώρες σε διαφορετικές εκδοχές: Ξεκινάει στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη, περνάει σε πιο λάιτ εκδοχή στα μεσημεριανά κους κους και κορυφώνεται στα δελτία των 8, για να ολοκληρωθεί στις μεταμεσονύχτιες εκπομπές με νέες αποκαλύψεις για τις κόντρες των δύο συνεκδοτών του «Θέματος».

Έτσι συνεχίζουν επί 35 ημέρες να μένουν αναπάντητα τα κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας: Ποια ήταν η ακριβής διαδρομή του ροζ υλικού; Ποιος πήρε- και από ποιον- το DVD; Ποιος- και πότε- το έδωσε στον συνεργάτη του Πρωθυπουργού; Και ποιος- σε αυτή την περίεργη πορεία- έκανε το μοντάζ, με αποτέλεσμα να φτάσει στη Δικαιοσύνη κουτσουρεμένο;

Και κυρίως, για ποιο λόγο το Μέγαρο Μαξίμου επί 15 ημέρες δεν αποκάλυπτε τον «κομιστή», οχυρωμένο πίσω από το δημοσιογραφικό απόρρητο του κ. Γ. Ανδριανού; Γιατί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων- το γνωστό ΣΔΟΕ- κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας στην έρευνα για τα 5 εκατομμύρια ευρώ; Μια υπόθεση για την οποία βοά η Αθήνα καιρό τώρα; Συνδέεται- και πώςη κατάθεση των εκατομμυρίων με το ροζ υλικό Ζαχόπουλου; Γι΄ αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν φαίνεται διατεθειμένος να στοιχηματίσει κανείς. Αλλά κυρίως δεν φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει κανείς..

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “