Πες τα, Μάρδα!

ΜIAΣ ΚΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ γοητεύονται με το ΠΑΣΟΚ και παλεύουν να ξεθάψουν τις συνταγές της επιτυχίας της δεκαετίας του ’80 με τις ανάποδες κωλοτούμπες, ας γνωρίζουν ότι οι αντιγραφές συνήθως καταλήγουν σε καρικατούρες. Τις μεγάλες παραστάσεις της Ιστορίας τις έδωσαν άνθρωποι που είχαν μια μοναδικότητα.

Γι’ αυτό αγαπήθηκαν και μισήθηκαν εξίσου. Η επανάληψη του φαινομένου καταγράφεται ως φάρσα. Ενα το κρατούμενο. Το δεύτερο είναι ότι το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου που θαυμάζουν, δίπλα στους πρωταγωνιστές γέννησε και τους περίφημους «καλαμοκαβαλάρηδες», οι οποίοι και τους οδήγησαν βήμα-βήμα στα μονόστηλα της Ιστορίας. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τέτοιους απέκτησε πάρα πολύ νωρίς. Πριν αποδείξουν στο ελάχιστο ότι είναι ικανοί να κρατήσουν τις καρέκλες τους, ξεχειλίζουν από εξυπνακισμό της σαπουνόφουσκας τύπου Βαρουφάκη.

Περιφρονούν όλους όσοι δεν συμμερίζονται τη δική τους αλήθεια για το τι συμβαίνει εδώ και 9 μήνες και χλευάζουν αυτούς που τους έσωσαν από το Βατερλό του καλοκαιριού. Αποκαλούν τους δήθεν ιδεολογικούς τους αντιπάλους «το παλιό», ενώ εφαρμόζουν οι ίδιοι μνημόνιο χειρότερης κοπής. Λένε ότι δεν τους χρειάζονται γιατί μπορούν και μόνοι τους, την ώρα που τους ζητούν να συμφωνήσουν στην εξαθλίωση των ηλικιωμένων.

Τον γρίφο της απίστευτης κυκλοθυμίας της κυβέρνησης, σε εμένα τουλάχιστον, τον έλυσε ο υπουργός Μάρδας: στο Μαξίμου είναι θυμωμένοι με τους προηγούμενους γιατί ήταν διστακτικοί και δεν εφάρμοσαν πλήρως τα μνημόνια! Μ’ άλλα λόγια, γιατί δεν τέλειωσαν τις δύσκολες δουλειές.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015.