Ο χιονιάς έφυγε, η κερδοσκοπία μένει

Χιονιάς ήταν και πέρασε για να μας θυμίσει ξανά ότι μερικές… αξίες στη χώρα μας είναι σταθερές: η κερδοσκοπία, η λούφα, η έλλειψη σχεδιασμού, η προχειροδουλειά και ο εξυπνακισμόςχτυπούν αλύπητα κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Αυτή ακριβώς την ανάγκη των πολιτών εκμεταλλεύθηκαν οι επιτήδειοι της αγοράς – όσοι καταδέχθηκαν να ανοίξουν τα μπακάλικα και τα μανάβικά τους χθες- για να απογειώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης. Μέχρι και 100% εκτινάχθηκαν οι τιμές των οπωροκηπευτικών μέσα σε τρεις ημέρες. Δηλαδή εάν ο χιονιάς διαρκούσε 10 μέρες, πόσο θα κόστιζε ένα μπρόκολο στο Παγκράτι;

ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ στο χέρι σου να γλιτώσεις από τον κερδοσκόπο κόβοντας το μπρόκολο έως ότου φτιάξει ο καιρός, δεν είναι στο χέρι σου να γλιτώσεις από τους λεγόμενους συναρμόδιους φορείς που δεν σκέφτηκαν το στοιχειώδες: πως για να κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία πρέπει κάποιοι να έχουν εξασφαλίσει ότι θα βγουν από τα αμαξοστάσια και θα έχουν αλυσίδες. Και επειδή αυτά δεν έγιναν, οι περισσότεροι κάτοικοι της Αθήνας καταδικάστηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ δήμαρχοι και νομάρχες εξαπέλυσαν πυρά ομαδόν κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο δεν φρόντισε να καθαρίσει κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Και μέσα σε όλα αυτά ξεχύθηκαν στους δρόμους οι «ατρόμητοι». Είναι οι γνωστοί… οδηγάρες που τα ξέρουν όλα: οδηγούν χωρίς αλυσίδες, προσπερνούν στον πάγο, τρέχουν στο χιόνι, φρενάρουν στον… πόντο και αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ από αύριο η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της και τους ίδιους πρωταγωνιστές. Είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση Ζαχόπουλου και τώρα η Ρηγίλλης τους γυρίζει την πλάτη σαν να μην τους ήξερε ποτέ. «Όσοι προσβάλλουν την εμπιστοσύνη μας δεν έχουν θέση στην παράταξή μας» δηλώνει ο Ελ. Ζαγορίτης επιχειρώντας να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του α΄ γύρου των εκλογών στην Κύπρο προκαλεί έκπληξη σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς ουδείς είχε προβλέψει ότι δεν θα έφτανε στον β΄ γύρο ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος. Το υπουργείο Εξωτερικών αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του ενώ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον κ. Νίμιτς, ο οποίος στις βαλίτσες του έχει την τελική πρότασή του για την ονομασία των Σκοπίων- οι Αμερικανοί προωθούν διπλή ονομασία, αλλά να δούμε και τι θα πουν τα Σκόπια.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “