Ψήφισαν αλλαγή σελίδας στην Κύπρο

Η Κύπρος γύρισε σελίδα με την πανηγυρική εκλογή του κ. Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία. Μια εκλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη λύση του Κυπριακού, καθώς ο νέος πρόεδρος έχει άλλη προσέγγιση από εκείνη του Τάσσου Παπαδόπουλου. 
O ηγέτης του ΑΚΕΛ, που είναι πρώτος πρόεδρος της Αριστεράς που εκλέγεται στη Κύπρο, έχει ταχθεί υπέρ της πολιτικής ισότητας των δυο κοινοτήτων και κρατά ανοιχτές διόδους επικοινωνίας με τους Τουρκοκύπριους. Η ΚΥΠΡΟΣ γύρισε σελίδα με την πανηγυρική εκλογή του κ. Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία. Μια εκλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη λύση του Κυπριακού, καθώς ο νέος πρόεδρος έχει άλλη προσέγγιση από εκείνη του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ, που είναι πρώτος πρόεδρος της Αριστεράς που εκλέγεται στη Κύπρο, έχει ταχθεί υπέρ της πολιτικής ισότητας των δυο κοινοτήτων και κρατά ανοιχτές διόδους επικοινωνίας με τους Τουρκοκύπριους.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Κυπριακού στην σκακιέρα της διπλωματίας και της πολιτικής έρχεται σε μια στιγμή που άρχισε η νέα σκληρή παρτίδα για την επίλυση του άλλου μείζονος εθνικού μας θέματος- του Σκοπιανού. Μετά την Ελλάδα και τα Σκόπια είπαν «ναι» στην διαπραγμάτευση και τώρα αρχίζει ο μαραθώνιος των δύσκολων διαπραγματεύσεων, ενώ οι «σκληροί» ζητούν από τώρα από τον Πρωθυπουργό να μην μπει σε διάλογο και να θέσει βέτο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Και το Σκοπιανό δεν είναι η μόνη καυτή πατάτα για την κυβέρνηση. Τα προσεχή 24ωρα έρχεται στη Βουλή το περίφημο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που θα προκαλέσει γενικευμένες αντιδράσεις των εργαζόμενων και θα δοκιμάσει τη συνοχή της Ν.Δ.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ο κύκλος της εσωστρέφειας δεν κλείνει και αυτό απεδείχθη χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου το κόμμα χωρίστηκε ξανά μπροστά στις κάλπες σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς. Στη διαδικασία για την ανάδειξη των συνέδρων οι φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου έδωσαν ηχηρό «παρών» στήνοντας δική τους κάλπη στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Ο κ. Γ. Παπανδρέου πάντως στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» κάλεσε τους ψηφοφόρους και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να πάρουν το Κίνημα στα χέρια τους ενώ τόνισε ότι το συνέδριο είναι η ευκαιρία για το νέο ξεκίνημα.

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΡΑ, οι έμποροι τρέχουν να βγάλουν τα σπασμένα ενός κακού χειμώνα με χαμηλούς τζίρους, μια κατάσταση για την οποία ευθύνονται και οι ίδιοι. Τώρα, την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων, που οι μειώσεις των τιμών φθάνουν μέχρι και 70% και είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “