Κινέζικα κοκτέιλ και για ποδηλάτες

Απ΄ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ΄ τα πολλά στα λίγα. Μετά την ευφορία στην κυβέρνηση για το εθνικό βέτο ήρθε το εθνικό ρεζιλίκι με τους ντοπαρισμένους αθλητές και τουςμεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, οι οποίοι με τα λεφτά των φορολογουμένων αγοράζουν θανατηφόρες ουσίες για να δημιουργήσουν δήθεν ήρωες που θα δοξάσουν τη χώρα που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες.

Τα τηλεοπτικά παράθυρα πήραν και πάλι φωτιά, καθώς η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη για τη σκοτεινή διαδρομή από τη Λάρισα στον Κολωνό της ντόπας που οι αρμόδιοι αποκαλούν «επικίνδυνο σκεύασμα». Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος καθώς μετά τους αρσιβαρίστες σειρά έχουν οι ποδηλάτες και εάν συνεχίσει κανείς να ψάχνει θα βρει τα κινέζικα κοκτέιλ ακόμη και στα συνοικιακά γυμναστήρια.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ των Σκοπίων, μετά το Βουκουρέστι άρχισε ο ανήφορος. Οι πιέσεις για λύση συνεχίζονται ενώ η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ σπεύδει στα Σκόπια για να πείσει τα κόμματα να μην προχωρήσουν τώρα σε εκλογές που θα καθυστερούσαν τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία τρεις ή και τέσσερις μήνες. Ο κ. Καραμανλής συνεχίζοντας τις χειρονομίες καλής θέλησης, απηύθυνε χθες πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων να αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του το Στειτ Ντιπάρμεντ αναγκάστηκε να μαζέψει την γκάφα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φριντ, ο οποίος μίλησε για ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας στα Σκόπια.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, η κυβέρνηση συνεχίζει να απολαμβάνει τις δάφνες της. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό ισχυρό και τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα. Η αισιοδοξία ωστόσο επέστρεψε και στη Χαρ. Τρικούπη καθώς η αρνητική δημοσκοπική πορεία σταμάτησε και εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης. Τάσεις μείωσης της δύναμής του εμφανίζει ο ΣΥΝ γι΄ αυτό και η νέα επίθεση του κόμματος της Κουμουνδούρου προς το ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν αυτή η εκρηκτική σχέση θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “