Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις για το κινέζικο κοκτέιλ

Τον αυστηρό κανόνα του Τζέιμς Μποντ, τον οποίο κατά καιρούς έχει εφαρμόσει με επιτυχία η Μαφία, εφαρμόζουν τώρα αθλητικοί παράγοντες και οι λεγόμενοι αθλητίατροι. Ο κανόνας αυτός λέει ότι «αν συλληφθείς στην κρίσιμη αποστολή, δεν σε ξέρουμε».

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία δέκα χρόνια όποιος πολιτικός ή αθλητικός παράγων εξασφάλιζε φωτογραφία δίπλα στον Χρήστο Ιακώβου, την έβαζε στο προεκλογικό του φυλλάδιο. Τώρα τον ρίχνουν όλοι κάτω από την μπάρα. Τάχα μου δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τα χάπια που έδινε στους αθλητές και, επομένως, ό,τι έκανε το έκανε μόνος του. Θα πείτε, μα δεν φταίει ο Ιακώβου. Κάθε άλλο. Φταίει όσο οι παράγοντες και οι γιατροί. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, η κυβέρνηση έχει κολλήσει στην επιτυχία της στο Βουκουρέστι και επί μία εβδομάδα καλύπτει όλα τα προβλήματα με το βέτο. Μόνο που τα προβλήματα είναι πολλά και γίνονται ακόμη περισσότερα από την κούρσα τιμών του πετρελαίου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καταφέρνοντας ακόμη ένα χτύπημα στους απελπισμένους καταναλωτές. Σαν να μην έφτανε ο εγχώριος πληθωρισμός με τα καρτέλ και την κερδοσκοπία, έρχεται κάθε τρεις και λίγο και ο εισαγόμενος για να απογειώνει τις τιμές.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, το μεγάλο θέμα της ημέρας είναι ο πόλεμος που ξέσπασε για την πώληση του ΟΤΕ. Πρώτη φορά ένας επιχειρηματίας, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, μηνύει πρόεδρο κόμματος, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, και ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ επειδή είχε καταγγείλει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εξαγορά ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού. Ο επιχειρηματίας δεν σταματάει στον ΣΥΝ, απειλεί εμμέσως και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επειδή είχε κάνει λόγο για ξεπούλημα του ΟΤΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα και ομόφωνα. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον επιχειρηματία για θρασύτητα, ο Συνασπισμός για «επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου», ενώ το ΚΚΕ για φαιδρή ενέργεια. Είναι προφανές ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια εντός και εκτός Βουλής.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “