Η επανάσταση του κυρίου 151

Ο νέος φόβος της Ρηγίλλης έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Πέτρος Τατούλης. Είναι ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Αρκαδίας, τον οποίο καιρό τώρα οι νομοταγείς συνάδελφοί του αποκαλούν κινούμενη βόμβα.

Το περασμένο Σάββατο όμως ο κ. Π. Τατούλης απασφάλισε και άσκησε σκληρή κριτική εφ΄ όλης της ύλης στη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και απαξίωσε σχεδόν όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Χαρακτήρισε παραμυθίες τις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι κουκουλώνουν τα μεγάλα σκάνδαλα και μίλησε για καίσαρες και χατμάνους που παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Στην κυβέρνηση και στο κόμμα εξοργίστηκαν με τον βουλευτή, όμως η ισχνή πλειοψηφία των 151 βουλευτών τούς ανάγκασε να επιδείξουν ψυχραιμία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ο μόνος πονοκέφαλος των κορυφαίων υπουργών. Η υπόθεση της εξαγοράς του ΟΤΕ έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και πολλοί στη Ν.Δ. φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν καθώς ο επιχειρηματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι πολύ σκληρός.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ το Σκοπιανό συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» δεν αποκλείει να υπάρξει λύση μέχρι τον Δεκέμβριο στο θέμα της ονομασίας, ενώ ο Μάθιου Νίμιτς σπεύδει ξανά την ερχόμενη Πέμπτη σε Αθήνα και Σκόπια για νέες συνομιλίες. Θα πείτε, μπορεί να βρεθεί λύση την ώρα που τα Σκόπια έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο; Η απάντηση είναι «όχι», όμως οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν ζεστή τη διαδικασία. ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας και κορυφαία στελέχη μιλούν για επαναφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τροχιά εξουσίας. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοδο του ΠΑΣΟΚ και μικρή πτώση του Συνασπισμού, καθώς και το κλίμα που μεταφέρουν εκατοντάδες στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα, όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου, δείχνουν ότι οι κακές μέρες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήκουν στο παρελθόν.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “