Η ακρίβεια είναι σαν το τσουνάμι

«Η ακρίβεια είναι σαν το τσουνάμι, είναι σαν τον πυρετό που φέρνει στην επιφάνεια βαθύτερες παθολογικές και διαρθρωτικές αδυναμίες», δηλώνει ο Μίμης Ανδρουλάκης, απαντώντας σταερωτήματα αναγνωστών των «ΝΕΩΝ» με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο.

Μάλιστα δεν διστάζει να πει: «Η βλακεία μπορεί να είναι δεξιά, μπορεί και αριστερή, να υμνείκαι να δαιμονοποιεί την ελεύθερη αγορά που τελικά δεν υπάρχει πουθενά. Πάρτε το πετρέλαιο που είναι καρτελοποιημένο, από τους εμίρηδες μέχρι τον Τσάβες».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχει σε υψηλό βαθμόκαρτελοποίηση, ενώ «οι κερδοσκοπικές και οι προσοδοθηρικές καταστάσεις διαχέονται στην κοινωνία». Και καταλήγει: «Το μείγμα είναι εκρηκτικό και έντονα πληθωριστικό και δεν ξεπερνιέται μόνο με κραυγές, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες πολεμούν οι βολεμένοι αριστεροδεξιοί υποκριτές που χτυπούν κάθε βράδυ στην ΤV τα στήθια τους για την ακρίβεια».

ΕΙΠΕ

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Το δεξιό κλύσμα στη νεολαία το ξέρουμε.
Υπάρχει όμως και τοψευδοαριστερό μελό που θρηνολογεί με κενολογίες για τη γενιά των 700 ευρώ, αλλά συντηρεί την ακινησία και το ηλικιακό καικοινωνικό στάτους κβο εις βάρος των νέων γενεών. Να μεταρρυθμίσουμε το σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο για να μην έχουμε πληθωρισμό πτυχίων δίχως ιδιαίτερη αξία και προοπτική στην αγορά εργασίας; Όχι, φωνάζει.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “