Αναχρονιστικά τα μουσεία μας

Με αιχμές- κατά του υπουργού Πολιτισμού κ. Λιάπη- ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει ότι το σύστημα και οι συνθήκες λειτουργίας των μουσείων μας είναι αναχρονιστικές. Και ζητεί εμμέσως πλην σαφώς επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας τους καθώς και αύξηση των κονδυλίων για τα μουσεία της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη «βαριά» βιομηχανία του τουρισμού μας, τον πολιτισμό. Παράλληλα, δηλώνει «τέρμα στην αρπαχτή»- η λογική του τουρισμού στον αυτόματο πιλότο, λέει, έχει τελειώσει.

Με αυτή την προειδοποίηση, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος καλεί ξενοδόχους, εστιάτορες, ταξιτζήδες και τουριστικούς πράκτορες να αλλάξουν νοοτροπία, εάν θέλουν να προσελκύσει η χώρα μας υψηλό τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της οικονομικής ύφεσης.

Ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος διαφωνεί με όσους στο κόμμα του μιλούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ τηρεί διακριτικές αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας, που είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον τουρισμό φέτος. Επιφυλακτικός εμφανίζεται και στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ, λέγοντας ότι η επιλογή του υπουργείου Οικονομίας θα κριθεί σε βάθος χρόνου.

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009

Όχι. Είμαι από εκείνους που εμμένουν κατηγορηματικά στην τήρηση της τετραετίας. Και μάλιστα έχω προτείνει τη συνταγματική κατοχύρωσή της, ως απόλυτο πολιτικό χρόνο. Είμαι κατά των σκοπιμοτήτων στηνπολιτική από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Είμαι υπέρ της πολιτικής και των θεσμών που διασφαλίζουν τον σεβασμό απέναντι στον πολίτη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “