Εμπλοκή σε σκάνδαλο σημαίνει παραίτηση

«Όταν η κυβέρνησή μας λέει όλα στο φως το εννοεί. Μην έχετε όμως την παραμικρή αμφιβολία ότι στην υποθετική περίπτωση εμπλοκής στελέχους μας- και πέρα από το αυτονόητο έργο της Δικαιοσύνης- η πολιτική στάση της κυβέρνησης θα είναι άμεση και αποφασιστική». Αυτό υποστηρίζει ο κ. Γ. Βουλγαράκης, το όνομα του οποίου μέσω φημών εμπλέκεται στην υπόθεση του συστήματος C4Ι λόγω της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όταν μάλιστα ερωτάται για τις φήμες  αυτές, με εμφανή ενόχληση απαντά  ως εξής: «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν  μπορώ να απαντήσω σε φήμες, παρ΄ ότι δυστυχώς αυτές, πολλές φορές, κατισχύουν των  γεγονότων και δημιουργούν ένα εξαιρετικά  νοσηρό κλίμα γενικής απαξίωσης. Δεν έχω  καμία αμφιβολία όμως ότι όπως αποκαλύφθηκαν και οι άλλες διαδρομές παράνομου  χρήματος, θα ισχύσει το ίδιο και για όσες άλλες υπάρχουν. Τότε θα δούμε εάν το παλαιό  σύστημα διαφθοράς συνέχιζε τη δράση του  ή εάν ενεπλάκη και κάποιος άλλος».

Ειδικότερα για τις φήμες που επιμένουν  ότι υπήρξε μίζα ενός εκατομμυρίου για την  τελευταία δόση του C4Ι την πρώτη περίοδο  διακυβέρνησης από τη  Ν.Δ., ο κ. Γ. Βουλγαράκης απαντά με  σαφείς αιχμές  για το ΠΑΣΟΚ:  «Κάποιοι θέλουν μάλλον  να ξεχάσουν  την πραγματικότητα και  προτιμούν να  επιδίδονται  στο αγαπημένο  τους σπορ, της  υποβολιμαίας  φημολογίας. Ο  διαγωνισμός για  την απόκτηση του  C4Ι προκη ρύχτηκε και πραγματοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με την υπογραφόμενη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της SΑΙC το σύστημα θα έπρεπε να παραδοθεί ολοκληρωμένο  και εν πλήρει λειτουργία στις 28/5/2004. Αντ΄ αυτού όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση  – πέντε μόλις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες- από τα 154 κέντρα διοικήσεως είχαν κατασκευαστεί μόλις τα 8, από τους 100 σταθμούς βάσης του συστήματος ΤΕΤRΑ είχαν κατασκευαστεί μόλις οι 7  και στο Ολυμπιακό Χωριό όπου θα φιλοξενούνταν οι διεθνείς αποστολές δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Γι΄ αυτό και τους δόθηκε παράταση ενός μηνός, όμως και πάλι  το σύστημα δεν είχε ολοκληρωθεί. Έτσι με  απαίτηση της διεθνούς κοινότητας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή τέλεση των Αγώνων προχωρήσαμε  στην προσωρινή παραλαβή του συστήματος  μόνο για δύο μήνες και στην καταβολή της  τρίτης δόσης των 31 εκατ. ευρώ έπειτα από  σκληρή διαπραγμάτευση και με την έγκριση του ΚΥΣΕΑ», λέει με έμφαση ο υπουργός  Ναυτιλίας και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα δεν δώσαμε ούτε ένα ευρώ. Στο σημείο  αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά δημόσια τον τότε υφυπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη για  τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση. Να  υπενθυμίσω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι και τη διοργάνωση των  Αγώνων δεν έκανα καμία αλλαγή προσώπων  στις ομάδες που διαχειρίστηκαν τον σχεδιασμό και υλοποίησαν την ασφάλειά των  Ολυμπιακών Αγώνων. Άφησα και στήριξα  στη δουλειά τους εκείνους που βρήκα από  το ΠΑΣΟΚ. Αυτό νομίζω δίνει απαντήσεις σε  όλες τις φήμες. Τελεία και παύλα».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “