Για τις φωτιές θα κριθώ το φθινόπωρο

Συγγνώμη από τους πυρόπληκτους της Ηλείας για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη χρηματοδότηση και ανοικοδόμηση των καμένων σπιτιών τους ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος ο οποίος, μιλώντας για τις φωτιές αυτού του  καλοκαιριού, σημειώνει ότι ο ίδιος θα κριθεί εκ  του αποτελέσματος στο τέλος της αντιπυρικής  περιόδου. Ο υπουργός πάντως αποφεύγει να πει  εάν τα όσα έλεγε ο προκάτοχός του πέρυσι για  οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και «ασύμμετρες  απειλές» ήταν πραγματικότητα.

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΟ 2»

Οι συνενώσεις δεν θα γίνουν αναγκαστικά ούτε σχεδιάζονται αυθαίρετα σε ένα υπουργικό γραφείο. Βρίσκεται σε εξέλιξη ο γόνιμος διάλογος με την ΚΕΔΚΕ και τις επιμέρους ΤΕΔΚ. Στόχος είναι το σχέδιο νόμου και για τις συνενώσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού να είναι έτοιμο μέσα στο 2008 και να εφαρμοσθεί από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας για τις διώξεις στην υπόθεση της  εξαγοράς τής Γερμανός, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ακριβώς ότι η κυβέρνηση σήμερα αφήνει ανεξάρτητη τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με το έργο της  και επιπλέον δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ενώ για  την υπόθεση Ζίμενς το «αυγό του φιδιού» εντοπίζεται στα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη θέση διατυπώνει στα  «ΝΕΑ» για τα δύο κορυφαία σκάνδαλα της περιόδου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος.
Όσο για τον πολυσυζητημένο «Καποδίστρια Νο  2», τονίζει ότι οι νέες συνενώσεις των  δήμων δεν θα γίνουν αναγκαστικά αλλά θα  είναι αποτέλεσμα συνεννόησης με την  ΚΕΔΚΕ και προαναγγέλλει ότι  ο νόμος θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “