Επιστρατεύουν τώρα τις απειλές

Με απειλές για «αποκεφαλισμούς» σε όποιον τολμήσει στο εξής να διαφωνήσει δημόσια με τις επιλογές της κυβέρνησης επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να σταματήσει τους δυνατούς κλυδωνισμούς που προκαλεί εδώ και δύο εβδομάδες στη Ν.Δ. η υπόθεση Παυλίδη. Στις παρασκηνιακές συζητήσεις των  βουλευτών- το περιεχόμενο των οποίων πληροφορούνται καθημερινά οι  επιτελείς του κ. Καραμανλή- οι βουλευτές  μιλούν πλέον με πολύ σκληρή γλώσσα για  τους συνάδελφους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα  χειρότερα έπονται καθώς έχει ανοίξει ο ασκός και σύντομα θα αποκαλυφθούν νέα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα. Οι ίδιοι βουλευτές μεταφέρουν μάλιστα την οργή των ψηφοφόρων και την απαισιοδοξία των τοπικών  στελεχών ότι στις ευρωεκλογές το μήνυμα  προς τη Ν.Δ. θα είναι ηχηρό.
«Να ανεξαρτητοποιηθεί» Μέσα σ΄ αυτό το βαρύ κλίμα τα μέλη της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ζητούν  από τον Πρωθυπουργό να δείξει τον δρόμο  της εξόδου στον πρώην υπουργό Αιγαίου, ενώ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ

την οργή των ψηφοφόρων και την απαισιοδοξία των τοπικών στελεχών ότι στις ευρωεκλογές το μήνυμα προς τη Ν.Δ. θα είναι ηχηρό

κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται στον κ.  Κ. Καραμανλή να κλείσει το θέμα πριν μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να μετριάσει το βάρος που προκαλεί στην κυβέρνηση και το κόμμα το νέο σκάνδαλο. «Το καλύτερο θα ήταν σήμερα ή αύριο  ο κ. Παυλίδης να ανεξαρτητοποιηθεί. Εάν αφήσουμε το θέμα να σαπίζει, όπως κάνουμε  μέχρι σήμερα, τότε αυτό θα παραμένει στην  κορυφή της επικαιρότητας ενώ θα μονοπωλήσει τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», λέει υπουργός και προσθέτει. «Ένας δρόμος υπάρχει  για τον Πρωθυπουργό και  αυτός είναι να καταδείξει  στους πολίτες ότι δεν συμβιβάζεται με τη διαφθορά  είτε είναι γαλάζια είτε είναι  πράσινη».
Ο κ. Αρ. Παυλίδης πάντως  προς το παρόν δεν δείχνει  διατεθειμένος να διευκολύνει το  Μέγαρο Μαξίμου. Χθες μάλιστα άφησε αιχμές εναντίον του κ. Βουλγαράκη τον οποίον  συνεχάρη με τρόπο υπαινικτικό για τους έξοχους συνεργάτες του. Αυτή η δημόσια αναφορά του κ. Παυλίδη ήταν απάντηση στον  υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος προ ημερών είχε πει- αναφερόμενος ουσιαστικά στο δεξί  χέρι του κ. Παυλίδη, Π. Ζαχαρίου- ότι οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν τους συνεργάτες τους. Όσοι στη Ν.Δ. γνωρίζουν καλά τον  κ. Αρ. Παυλίδη λένε ότι «είναι σκληρό καρύδι» και δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα  τα όπλα. «Θα δώσει μάχη μέχρι το τέλος και  θα απαιτήσει κάλυψη από το κόμμα», λέει  βουλευτής της Ν.Δ. που εκλέγεται επί πολλά χρόνια όπως και ο κ. Αρ. Παυλίδης.
Αγωνία για τα μέτρα Δεν είναι όμως μόνον η υπόθεση Παυλίδη που προκαλεί αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν βέβαιο ότι μετά τις ανακοινώσεις Αλογοσκούφη τις επόμενες μέρες για την επιβολή νέων φόρων θα υπάρξουν δημόσιες  αντιδράσεις βουλευτών. «Αυτό πρέπει να το  προλάβουμε. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα  πρέπει να κινηθεί συντεταγμένα διότι διαφορετικά τα νέα φορολογικά μέτρα θα τιναχθούν στο αέρα και θα πολλαπλασιαστεί η  κοινωνική ένταση», λέει κυβερνητικό στέλεχος και υποστηρίζει ότι αυτήν την φορά η αντίδραση του Μαξίμου πρέπει να είναι ακαριαία. «Όποίος διαφωνήσει με τις κυβερνητικές επιλογές θα πρέπει να απομακρυνθεί  από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα αναλάβει την ευθύνη μιας ενδεχόμενης προσφυγής στις κάλπες».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “