12 σενάρια για την επόμενη μέρα

Τι κοινό έχει ο Κώστας Σημίτης με την Ντόρα Μπακογιάννη; Ίσως αποδεχθεί στο μέλλον ότι τους ενώνουν πολλά. Η δημιουργία του κόμματος Αβραμόπουλου έχει φέρει στο προσκήνιο ένα ενδιαφέρον σενάριο.

Στις προσεχείς εκλογές η Ν.Δ. χάνει και πάλι τις εκλογές λόγω του νέου κόμματος. Πρωθυπουργός αναδεικνύεται και πάλι ο Κ. Σημίτης και αρχηγός της Ν.Δ. ­ με ελπίδες πια να γίνει η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός ­ η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό ωστόσο δεν είναι το μόνο σενάριο…

Τέσσερα επιτελεία μελετούν, σβήνουν και γράφουν 12 σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένεται να επακολουθήσουν την προσεχή διετία.

Οι συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κώστα Καραμανλή και του Κώστα Σημίτη καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα για το τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει τον κάθε έναν από τους τέσσερις πρωταγωνιστές.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα συμφέροντα του ενός δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα του άλλου. Με μια εξαίρεση: Όταν ωφελείται ο πρωθυπουργός έμμεσα ή άμεσα ωφελείται και η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “