ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω αν μιλούν σοβαρά ή αστειεύονται στη Ρηγίλλης όταν εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι και… στενοχωρημένοι με την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να επιταχύνει την ίδρυση κόμματος.

Το τελευταίο δεκαήμερο ο κ. Κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του μιλούν μεταξύ τους ωσάν να μη γνωρίζουν καθόλου τον δήμαρχο με τα τεχνάσματα και τις μπλόφες του. Και το χειρότερο, συμπεριφέρονται ωσάν να μην κατάλαβαν τίποτα από όσα συμβαίνουν στην Πλατεία Κοτζιά εδώ και δύο χρόνια. Και καλά οι υπόλοιποι, αλλά και ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι δυνατόν να μην κατάλαβε τις προθέσεις του όταν συναντήθηκε μαζί του πριν από τις εκλογές, στο περίφημο εκείνο γεύμα κάτω από την Ακρόπολη; Η δικαιολογία ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ποτέ δεν μιλάει ξεκάθαρα και έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε μπερδεύει, μάλλον δεν πείθει. Αλίμονο αν ο κ. Κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να κατανοήσει τι κρύβεται πίσω από τα ήξεις αφήξεις του δημάρχου.

Διότι τα πράγματα είναι απλά: εάν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήθελε να γυρίσει στη Ν.Δ. η καλύτερη στιγμή ήταν οι περασμένες εκλογές. Μπορούσε να πάρει εκείνη τη στιγμή ό,τι ήθελε και χωρίς δυσκολία. Αντί λοιπόν από τότε στη Ν.Δ. να το πάρουν απόφαση και να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους με δεδομένο ότι σύντομα θα εμφανισθεί ένα νέο κόμμα στον κεντροδεξιό χώρο, προσπαθούν, τώρα, για μια ακόμη φορά, να βρουν τον τρόπο και τους κατάλληλους «μεσολαβητές» που θα εμποδίσουν τον κ. Δ. Αβραμόπουλο να προχωρήσει στο μετέωρο βήμα.

Οι ψύχραιμες φωνές εκείνων που εισηγούνται στη Ν.Δ., έστω και με καθυστέρηση, να αποσυνδέσει την πορεία της από τις κινήσεις του δημάρχου και να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση στη διεκδίκηση της εξουσίας πέφτουν στο κενό. Η κατήφεια και ο πανικός δεν αφήνουν χώρο σε νηφάλιες και αισιόδοξες σκέψεις. Έτσι όλα δείχνουν, μέχρι αυτή την ώρα, ότι στη Ρηγίλλης θα χάσουν και πάλι τον χρόνο τους. Και στο πάρα πέντε με απόγνωση θα ανασύρουν από τα συρτάρια τη γνωστή συνταγή της «κατατρόπωσης του εσωτερικού εχθρού». Και αν η συνταγή δεν αποδώσει τότε το νέο κόμμα των «διασπαστών» θα αποτελέσει, ίσως, για μία ακόμη φορά το άλλοθι μιας ενδεχόμενης νέας ήττας της Ν.Δ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “