Ένα - ένα τα χαρτιά του...

Με συνεχείς αιφνιδιασμούς σχεδιάζει να κινηθεί την προσεχή περίοδο ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος με την “αποδοχή που είχε από την κοινωνία”, όπως λέει χαρακτηριστικά στην απόφασή του να επιταχύνει την ίδρυση κόμματος.

 

Θα συνεχίσει λοιπόν να βαδίζει στην ίδια πορεία και κάθε φορά που μιλάει δημοσίως ή κατ’ ιδίαν θα ανοίγει ένα ένα-ένα τα χαρτιά του και μόλις κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες θα προχωρήσει πάλι αιφνιδιαστικά στην ανακοίνωση του νέου φορέα.

Η αρχική σκέψη του κ. Δ. Αβραμόπουλου ήταν η επίσημη ανακοίνωση να γίνει το καλοκαίρι το 2002, δηλαδή 6 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές. “Τώρα όμως τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά και είναι πιθανόν αυτό να συμβεί πολύ νωρίτερα”, λένε οι συνομιλητές του δημάρχου.

Την ίδια ώρα στη Ρηγίλλης η αμηχανία μεγαλώνει καθώς δεν έχει ακόμη βρεθεί η στρατηγική με την οποία θα αντιμετωπισθεί ο δήμαρχος.

Τα όσα είπε ο κ. Κ. Καραμανλής στην προχθεσινή συνέντευξη στο Mega δεν ικανοποίησαν την πλειοψηφία των στελεχών. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να αδιαφορήσει να αποφύγει να πάρει θέση και άλλοι ότι έπρεπε τα τηρήσει σκληρή γραμμή και να μιλήσει για “προδοσία”. Οι υπερασπιστές της πρώτης άποψης λένε ότι “ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι δυνατόν να απαντά σε δηλώσεις και σχόλια κύκλων και συνεργατών του δημάρχου. Έπρεπε λοιπόν να προσπεράσει το θέμα λέγοντας: Αν έχει κάτι να μας μας πει ο δήμαρχος, μπορεί να το πει ευθέως και μόνος του”. Υπάρχουν όμως και άλλα στελέχη που λένε ότι τώρα που είναι νωρίς πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση της Ν.Δ. έναντι των κινήσεων του δημάρχου. Αυτό σημαίνει ότι η προειδοποίηση πρέπει να είναι σε υψηλούς τόνους ώστε να υπάρξει άμεση και προκαταβολική αντίδραση της βάσης της Ν.Δ.

Πάντως, στελέχη της Ρηγίλλης λένε ότι σύντομα το κόμμα θα καταλήξει σε μια γραμμή η οποία κυρίως θα υπαγορευθεί από τη διάθεση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Αυτό σημαίνει, όπως λένε παλιοί βουλευτές, ότι στο τέλος θα κυριαρχήσει η γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με τον δήμαρχο, η οποία όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα γίνεται όλο και πιο “σκληρή”.

Ήδη, αρκετά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με δηλώσεις τους χθες, προειδοποίησαν τον δήμαρχο να μην υλοποιήσει τα σχέδιά του. Σε διαφορετικό κλίμα πάντως ήταν ο κ. Μ. Έβερτ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε είπε: “Η κάθοδος ενός άξιου ανθρώπου στην πολιτική δεν αποτελεί ποτέ απειλή”.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “